
Σεισμός στην Εύβοια: Τι λένε οι σεισμολόγοι για τη νέα δόνηση 4,3 Ρίχτερ
Ο νέος σεισμός 4,3 Ρίχτερ στην Εύβοια δεν ανησυχεί τους σεισμολόγους που εκτιμούν ότι εντάσσεται στη μετασεισμική δραστηριότητα του σεισμοί 5 Ρίχτερ που σημειώθηκε στο ίδιο σημείο στις 29 Νοεμβρίου
Η νέα σεισμική δόνηση 4,3 Ρίχτερ στην Εύβοια που έγινε αισθητή στην Αττική, εντάσσεται στην μετασεισμική δραστηριότητα του σεισμού 5 Ρίχτερ που σημειώθηκε στις 29 Νοεμβρίου. Το επίκεντρο του σεισμού είναι τα Νέα Στύρα και αυτή τη φορά, γεγονός που κάνει τους επιστήμονες να εκτιμούν ότι το φαινόμενο εκτονώνεται.
Ο καθηγητής Γεωολογίας και πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμης Λέκκας μιλώντας στο in ανέφερε πως δεν έχει υπάρξει καμία αναφορά για ζημιές από τη νέα σεισμική δόνηση, ενώ εμφανίστηκε αισιόδοξος για το γεγονός ότι με τα μέχρι τώρα δεδομένα μειώνεται η πιθανότητα το εν λόγω ρήγμα να δώσει μεγαλύτερο σεισμό από τα 5 Ρίχτερ.
«Ο νέος σεισμός εντάσσεται στη μετασεισμική δραστηριότητα, γεγονός που είναι θετικό για την εξέλιξη του φαινομένου», ανέφερε.
Πιθανοί νέοι μετασεισμοί
Για ομαλά εξελισσόμενη μετασεισμική ακολουθία έκανε λόγο και ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος, που σημείωσε ότι δεν υπάρχει ιδιαίτερος λόγος ανησυχίας. Αυτό σημαίνει ότι πιθανόν θα έχουμε και άλλους μετασεισμούς στην περιοχή αλλά μικρότερους των 5 Ρίχτερ, ενώ δεν αποκλείεται να είναι μεγαλύτεροι της νέας σεισμικής δόνησης, πράγμα ωστόσο που είναι σπάνιο, πρόσθεσε.
Ο σεισμός με μέγεθος 4,3 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε γύρω στις 17.28 το απόγευμα και είχε εστιακό βάθος 13,5 χιλιόμετρα.
Το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο κάνει λόγο για δόνηση μεγέθους 4,5 Ρίχτερ. Νωρίτερα, είχαν σημειωθεί δύο μικρότεροι σεισμοί 1,5 και 1,9 Ρίχτερ ενώ λίγο αργότερα σημειώθηκε δύο μετασεισμοί 1,8 και 2,1 Ρίχτερ.
Αναστάτωση στους κατοίκους
Οι κάτοικοι της περιοχής όπως είναι φυσικό αναστατώθηκαν από τη νέα σεισμική δόνηση, καθώς μετά τον σεισμό των 5 Ρίχτερ ζουν με τον φόβο του Εγκέλαδου.
«Πήγαμε και ήρθαμε ξανά είχε τόσο δυνατό θόρυβο που νομίζαμε πως ήταν πάνω από 5 Ρίχτερ, η βιβλιοθήκη του σπιτιού μου κουνιόταν τόσο δυνατά, νόμιζα πως θα πέσει», δήλωσε χαρακτηριστικά κάτοικος της περιοχής στο evima.gr.
O πρόεδρος της κοινότητας Ζαράκων Χρήστος Τρανός τόνισε ότι, «ο νέος σεισμός ήταν πολύ δυνατός όλοι οι κάτοικοι του χωριού φοβήθηκαν και αυτή την ώρα είναι έξω από τα σπίτια τους ανησυχούν για νέα σεισμική δόνηση».
Ο κ. Τρανός επιβεβαιώνει στο evima.gr ότι «μέχρι στιγμής δεν έχουν καταγραφεί ζημιές ή κάποια άλλα γεγονότα που να ανησυχούν». Ο ίδιος υπογραμμίζει πως «όλοι οι αρμόδιοι βρίσκονται σε επιφυλακή και γίνονται περιπολίες σε διάφορα χωριά για να ελεγχθεί συνολικότερα η κατάσταση».
- Ο Φλικ λέει το «ναι» για Μπερνάρντο Σίλβα
- Γυναικοκτονία στην Καλαμάτα: Στον ανακριτή σήμερα ο 41χρονος – Οι ισχυρισμοί και το σκηνοθετημένο έγκλημα
- Στο έλεος του καιρού: Απρόσιτος ο κλιματισμός για εκατομμύρια Ευρωπαίους – Η Ελλάδα στο κόκκινο
- Ο Γιώργος Σαμπάνης στο Θέατρο Άλσος
- ΠΑΣΟΚ: Σε ανασχηματισμό προχωρά ο Ανδρουλάκης – Η ενόχληση για Δούκα και οι αιχμές κατά Τσίπρα
- Προοδευτική πολιτική είναι αυτή που αλλάζει τη ζωή των ανθρώπων και όχι αυτή που φαντάζει «ριζοσπαστική» με βάση το «αριστερόμετρο»




