Το ποσοστό των πολιτών που δηλώνουν ότι εμπιστεύονται τον πρόεδρο της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, βρίσκεται στο 32% και είναι το μικρότερο από την έναρξη της κρίσης του κοροναϊού.

Αυτό προκύπτει από τα αποτελέσματα του πολιτικού βαρόμετρου της εταιρείας ερευνών Elabe, που δημοσίευσε σήμερα, Παρασκευή, η γαλλική εφημερίδα Les Échos.

Διαβάστε επίσης: Θα περάσει η Ευρώπη στην αντεπίθεση απέναντι στις ΗΠΑ; Μακρόν και Σολτς θέλουν – Η ΕΕ μπορεί;

Τον εγκαταλείπουν οι ελίτ;

Στο σχετικό δημοσίευμα αναφέρεται πως, έπειτα από μια πτώση δύο μηνών, ο βαθμός εμπιστοσύνης των Γάλλων πολιτών στο πρόσωπο του προέδρου της Δημοκρατίας δείχνει να σταθεροποιείται, ωστόσο η κατάσταση παραμένει ανησυχητική.

Το μερίδιο εμπιστοσύνης στο πρόσωπο του Εμανουέλ Μακρόν ανακάμπτει λίγο μεταξύ των πολιτικά μετριοπαθών Γάλλων, οι οποίοι εκτιμούν θετικά τα μέτρα που έλαβε η γαλλική κυβέρνηση στην προσπάθεια να διατηρήσει την αγοραστική τους δύναμη, ενόψει των αυξανόμενων τιμών των τροφίμων και της ενέργειας.

Αντίθετα, ο Μακρόν συνεχίζει να χάνει έδαφος στους πιο προνομιούχους κύκλους.

Το ποσοστό εμπιστοσύνης μειώθηκε άλλες 9 μονάδες μεταξύ των στελεχών των επιχειρήσεων το Νοέμβριο, πέφτοντας στο 37%, ενώ έχει υποχωρήσει κατά 16 μονάδες μέσα σε τρεις μήνες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ