Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γαλλία: Ο Μακρόν υποσχέθηκε ότι η αύξηση στην τιμή του ρεύματος για τα νοικοκυριά δεν θα υπερβεί το 15%

Γαλλία: Ο Μακρόν υποσχέθηκε ότι η αύξηση στην τιμή του ρεύματος για τα νοικοκυριά δεν θα υπερβεί το 15%

Επίσης, τάχθηκε υπέρ της αύξησης της ηλικίας συνταξιοδότησης των εργαζομένων στη Γαλλία, λέγοντας ότι «από το καλοκαίρι του 2023. θα πρέπει να αυξάνουμε τη νόμιμη ηλικία αναχώρησης κατά τέσσερις μήνες το χρόνο. Αυτό σημαίνει ότι θα πάμε το 2025 στα 63, το 2028 στα 64 και το 2031 στα 65 χρόνια».

«Περνάμε κρίση. Πρέπει να ξεπεράσουμε αυτή την καταιγίδα και πρέπει να προστατεύσουμε τους πιο αδύναμους», δήλωσε την Τετάρτη, μιλώντας στον γαλλικό τηλεοπτικό σταθμό FR2, o πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν.

Ο Γάλλος πρόεδρος ανέφερε ότι το κόστος της ενεργειακής κρίσης ανέρχεται στη Γαλλία στο ποσό των 85 δισ. ευρώ, επισημαίνοντας ότι το μεγαλύτερο τμήμα αυτού του κόστους, το έχει επωμιστεί το κράτος.

Διαβάστε επίσης: Μακρόν και Σολτς «ξόρκισαν» με χαμόγελα το ρήγμα στον γαλλογερμανικό άξονα

Υποσχέθηκε ότι η αύξηση στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος για τα νοικοκυριά δεν θα υπερβεί το 15%, ενώ ταυτόχρονα τάχθηκε κατά της τιμαριθμικής αναπροσαρμογής των μισθών, αλλά υπέρ της παροχής εκτάκτων ενισχύσεων στους εργαζόμενους.

Επίσης, τάχθηκε υπέρ της αύξησης της ηλικίας συνταξιοδότησης των εργαζομένων, λέγοντας ότι «από το καλοκαίρι του 2023. θα πρέπει να αυξάνουμε τη νόμιμη ηλικία αναχώρησης κατά τέσσερις μήνες το χρόνο. Αυτό σημαίνει ότι θα πάμε το 2025 στα 63, το 2028 στα 64 και το 2031 στα 65 χρόνια».

Δεν μίλησε για εκλογές, αλλά για δημοψήφισμα

Ως προς τα πολιτικά ζητήματα της Γαλλίας, ο Εμανουέλ Μακρόν επιτέθηκε στα κόμματα της Αριστεράς, τα οποία μαζί με την ακροδεξιά ψήφισαν προχθές στην γαλλική εθνοσυνέλευση πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης.

«Αυτό που με θυμώνει είναι ο κυνισμός και η αταξία. Έχουν αποδείξει ότι είναι έτοιμοι να πάνε χέρι-χέρι με την ακροδεξιά, ενώ υπάρχει πόλεμος στην Ευρώπη», δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος.

Ερωτηθείς ωστόσο αν σκέφτεται να προχωρήσει το 2023 στην διάλυση της Εθνοσυνέλευσης και την προκήρυξη βουλευτικών εκλογών, ο Εμανουέλ Μακρόν δεν θέλησε να ανοίξει τα χαρτιά του, λέγοντας πως στη Γαλλία ο πρόεδρος έχει πολλά εργαλεία για την υπέρβαση των αδιεξόδων, μεταξύ των οποίων ανέφερε και το δημοψήφισμα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

LIVE: Αταλάντα – Λίβερπουλ

Παρακολουθήστε live στις 22:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Αταλάντα – Λίβερπουλ για τα προημιτελικά του Europa League. Τηλεοπτικά από Cosmote Sport 7 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024