Το γιορτινό κλίμα που είχε διαμορφωθεί πριν τη σέντρα του ματς στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» διατηρήθηκε και μετά από αυτή.

Ο νέος κάτοχος της Χρυσής Μπάλας, Καρίμ Μπενζεμά (που δεν αγωνίστηκε λόγω τραυματισμού), και ο καλύτερος τερματοφύλακας της περσινής σεζόν, Τιμπό Κουρτουά, παρουσίασαν τα βραβεία τους μέσα σε αποθέωση από το κοινό της Ρεάλ που είδε την ομάδα του να νικά με 3-1 τη Σεβίλλη και να ξεφεύγει με +6 από τη δεύτερη Μπαρτσελόνα που αύριο υποδέχεται τη Μπιλμπάο.

Αυτή ήταν η τρίτη σερί τριάρα για τη «Βασίλισσα» στο πρωτάθλημα (και μάλιστα μέσα σε μία εβδομάδα) μετά από εκείνες σε Έλτσε και Μπάρτσα.

Έτσι η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι συνέχισε την εξαιρετική της πορεία στη La Liga αφού μετά από 11 αγωνιστικές έχει «πετάξει» μόλις δύο βαθμούς, στο 1-1 με την Οσασούνα.

Έχοντας την ψυχολογία στα ύψη οι γηπεδούχοι μπήκαν στο ματς με γκολ από τα αποδυτήρια. Μόλις στο 5′ ο Βινίσιους έκανε εξαιρετική ενέργεια από τα αριστερά κι έβγαλε υπέροχη ασίστ στο δεύτερο δοκάρι για τον Μόντριτς που σε κενό τέρμα έκανε το 1-0. Ο Μπόνο και η αστοχία των παικτών της Ρεάλ δεν άφησαν το σκορ να μεγαλώσει στο πρώτο ημίχρονο.

Κάτι που παραλίγο να κοστίσει στη Ρεάλ. Στο 53′ η Σεβίλλη έφτασε στο 1-1 όταν ο Μοντιέλ έκλεψε στα δεξιά κι έδωσε στον Λαμέλα που με πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Ο ίδιος παίκτες μάλιστα έχασε τεράστια ευκαιρία για το 1-2 έξι λεπτά αργότερα.

Η Ρεάλ πίεσε για το γκολ στη συνέχεια, ο Μπόνο κράτησε τη Σεβίλλη, αλλά στο 78′ από μία ακόμη ασίστ του Βινίσιους ο Λούκας έκανε το 2-1. Δύο λεπτά αργότερα ο Βαλβέρδε έγραψε και το 3-1 με υπέροχο σουτ έξω από την περιοχή.

Ρεάλ: Κουρτουά, Καρβαχάλ (76’ Λούκας Βάθκεθ), Αλάμπα (85’ Νάτσο), Μιλιτάο, Μεντί (76’ Ρίντιγκερ), Κρόος, Μόντριτς (76’ Ασένσιο), Τσουαμενί (64’ Καμαβινγκά), Βαλβέρδε, Βινίσιους, Ροδρίγο.

Σεβίλλη: Μπόνο, Νάβας (66’ Καρμόνα), Τέλες, Μοντιέλ, Μαρκάο, Γκουντέλι, Ράκιτιτς (75’ Μιρ), Τόρες (68’ Πάπου Γκόμες), Χορδάν, Λαμέλα, Ίσκο (75’ Ντιλέινι).