Συρία: Ηγετικό στέλεχος του ISIS σκοτώθηκε σε αμερικανική επιδρομή
Το στέλεχος του ISIS που σκοτώθηκε ονομάζεται Ουαχίντ αλ Σάμρι και ήταν υπεύθυνος για το λαθρεμπόριο όπλων
Ένα ηγετικό στέλεχος της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS) σκοτώθηκε και άλλο ένα τραυματίστηκε στη διάρκεια επιχείρησης των ειδικών δυνάμεων του αμερικανικού στρατού σε κοινότητα της βορειοανατολικής Συρίας.
Ένας τραυματίας και δύο συλλήψεις
Σύμφωνα με ανακοίνωση της κεντρικής στρατιωτικής διοίκησης των ΗΠΑ (USCENTCOM), ο τζιχαντιστής του ISIS που σκοτώθηκε ονομάζεται Ουαχίντ αλ Σάμρι και ήταν υπεύθυνος για το λαθρεμπόριο όπλων. Ένας από τους συνεργάτες του τραυματίστηκε, ενώ κατά την αμερικανική επιχείρηση έγιναν άλλες δύο συλλήψεις.
Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε πως αμερικανικά στρατιωτικά ελικόπτερα προσγειώθηκαν στο χωριό μετά τα μεσάνυχτα και στρατιώτες είπαν στους κατοίκους να κλειστούν στα σπίτια τους με τα φώτα σβηστά.
Σύμφωνα με κάτοικο του χωριού, που μίλησε στο Γαλλικό Πρακτορείο (AFP), οι αμερικανικές δυνάμεις «έκαναν έρευνα σε ένα σπίτι και σκότωσαν έναν άνθρωπο» προτού «απαγάγουν» άλλους δύο που βρίσκονταν στο ίδιο σπίτι.
Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Λίβανος: Σειρά νέων ισραηλινών επιδρομών στον νότο – Ενας νεκρός
- Ο εμφύλιος στο Σουδάν συμπλήρωσε 1000 ημέρες από την έναρξή του – Νέα εξοπλιστικό
- Ισημερινός: Βρήκαν 5 ανθρώπινα κεφάλια να κρέμονται σε τουριστική παραλία
- Meta: Μπλόκαρε σχεδόν 550.000 λογαριασμούς στην Αυστραλία κάτω των 16 ετών
- Βόρεια Μακεδονία: Επιτέθηκαν στην πρεσβεία της Βουλγαρίας στα Σκόπια – Εντονη αντίδραση της Σόφιας
- Η Ελλάδα τρώει τα παιδιά της; Αυτές είναι οι χώρες της ΕΕ που χάνουν θέσεις εργασίας λόγω εξωτερικής ανάθεσης


