Ρωσία: Πρόταση στον ΟΠΕΚ για μείωση της παραγωγής πετρελαίου κατά ένα εκατομμύριο βαρέλια την ημέρα
Η Ρωσία, μέχρι πρόσφατα, διαφωνούσε με τη μείωση της παραγωγής πετρελαίου.
Η Ρωσία σκέφτεται να προτείνει στον ΟΠΕΚ+ τη μείωση της παραγωγής πετρελαίου περίπου κατά ένα εκατομμύριο βαρέλια ημερησίως, στην επόμενη συνάντηση του Οργανισμού τον Οκτώβριο.
Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 5 Οκτωβρίου, με φόντο την πτώση των τιμών πετρελαίου και την πολύμηνη, έντονη αστάθεια της αγοράς, η οποία ώθησε έναν άλλο κορυφαίο παραγωγό του ΟΠΕΚ+, την Σαουδική Αραβία, να δηλώσει ότι ο ΟΠΕΚ+ θα μπορούσε να μειώσει την παραγωγή.
Διαβάστε επίσης: Θέρμανση: Οικονομικότερο όλων το πετρέλαιο – Πώς θα εξοικονομήσετε χρήματα
Οι κυρώσεις έφεραν την ρωσική υποχώρηση
Ο ΟΠΕΚ+, ο οποίος περιλαμβάνει τις χώρες του ΟΠΕΚ και συμμάχους όπως η Ρωσία, αρνήθηκε να αυξήσει την παραγωγή για να μειώσει τις τιμές του πετρελαίου, παρά τις πιέσεις των περισσότερων καταναλωτών, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών, για να βοηθήσει την παγκόσμια οικονομία.
Παρόλα αυτά, οι τιμές υποχώρησαν απότομα αυτό τον μήνα, λόγω των φόβων για την παγκόσμια οικονομία και του «ράλι» για το αμερικανικό δολάριο, μετά την απόφαση της FED να αυξήσει τα επιτόκια.
Η Ρωσία αντιμετωπίζει προκλήσεις να διατηρήσει την παραγωγή πετρελαίου, λόγω των δυτικών κυρώσεων στον ενεργειακό και χρηματοπιστωτικό τομέα μετά την στρατιωτική επέμβαση που πραγματοποίησε στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο, την οποία το Κρεμλίνο χαρακτηρίσει «ειδική στρατιωτική επιχείρηση».
Η Σαουδική Αραβία δεν έχει καταδικάσει τις ενέργειες της Μόσχας, εν μέσω των δύσκολων σχέσεων που έχει με την κυβέρνηση του Αμερικανού προέδρου, Τζο Μπάιντεν.
Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, και ο πρίγκιπας διάδοχος του θρόνου της Σαουδικής Αραβίας, Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, συνομίλησαν την περασμένη εβδομάδα και επαίνεσαν τις προσπάθειες που γίνονται εντός του πλαισίου του ΟΠΕΚ+, επιβεβαιώνοντας την πρόθεσή τους να τιμήσουν τις υπάρχουσες συμφωνίες, ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Τζον Γουίκ: Ο Κιάνου Ριβς φέρνει το χάος στο PlayStation – «Χρυσό φαινόμενο»
- Ένα ήπιο κύμα αντίστασης στον Τραμπ έκανε τη εμφάνισή του – Τι μπορεί να πετύχει
- Ο Κωστούλας έγινε… Κατσούλας και τα social media «δικάζουν» τον Ντάρεν Φλέτσερ (pics)
- Ιράν: «Η μπάλα είναι στο γήπεδο τους» – Η Τεχεράνη δηλώνει έτοιμη για συμβιβασμούς στα πυρηνικά αν οι ΗΠΑ συζητήσουν άρση των κυρώσεων
- Τουρκία: Κατέρρευσε το φράγμα Ντιμ στην Αττάλεια – Πλημμύρες και καταστροφές, εκκενώνονται σπίτια
- Κάτω τα χέρια από τον Γιάνη Μαΐστρο!
- All-Star Game: Έγραψε ιστορία ο Λίλαρντ στον διαγωνισμό τριπόντων – Ούτε φέτος θέαμα στα καρφώματα
- Εξευτελισμός, bullying, στερεότυπα: Το America’s Next Top Model ήταν ένα κακόγουστο θρίλερ μόδας
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 15.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/cristofer-maximilian-YK8Mvocj6yE-unsplash-315x220.jpg)
























































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442