Ο Πασχάλης Τερζής είναι από τους τραγουδιστές που όλοι έχουν συνδέσει με την γενέτειρά του τη Θεσσαλονίκη.

Η υπέροχη φωνή του και η σπουδαία στάση απέναντι στο τραγούδι έχουν κάνει το κοινό να τον λατρεύει και να του λείπει πολύ τα τελευταία χρόνια που έχει αποσυρθεί.

Διαβάστε επίσης: Πασχάλης Τερζής: H σπάνια εμφάνιση του τραγουδιστή – Με μπαστούνι σε γήπεδο της Χαλκιδικής

Η αλήθεια είναι ότι ο Πασχάλης Τερζής λατρεύει την Θεσσαλονίκη και ποτέ δεν έκρυψε την αδυναμία του στις φτωχογειτονιές της.

Όμως η καριέρα του δεν ξεκίνησε από εκεί.

Τα πρώτα βήματα του Πασχάλη Τερζή

Ο τραγουδιστής γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πυλαία της Θεσσαλονίκης. Η ουσιαστική αρχή όμως της ενασχόλησής του με τη μουσική έγινε στη Ρόδο το 1974 με το συνθέτη και μουσικό Γρηγόρη Τζιστούδη.

Εκτός από τα λαϊκά τραγούδια ο Πασχάλης τραγουδούσε και δημοτικά και ενθουσίαζε το κοινό. Αν και είχε αρκετές προτάσεις για κυκλοφορία δίσκου, τελικά το όνειρό του δεν κατάφερε να πραγματοποιηθεί μέχρι το 1980.

Η επίσημη αρχή στην δισκογραφία έγινε με τον Χρήστο Νικολόπουλο και ακολούθησε ο πρώτος προσωπικός του δίσκος με τον τίτλο “Λέω” το 1982. Η επιτυχία αυτού του δίσκου έγινε η αφετηρία για μια στενότερη συνεργασία και φιλία με τον συνθέτη. Παράλληλα με τη δισκογραφική τους δουλειά, πραγματοποίησαν μαζί συναυλίες σε όλη την Ελλάδα και εμφανίσεις σε κέντρα της Θεσσαλονίκης.