
Πέμπτη συνεχή χρονιά μειωμένων βροχοπτώσεων προβλέπεται για το Κέρας της Αφρικής
Οι πιο πρόσφατες προβλέψεις επιβεβαιώνουν τους φόβους των ανθρωπιστικών οργανώσεων, οι οποίες προειδοποιούν εδώ και μήνες για τις επιπτώσεις της ξηρασίας στην Αιθιοπία, τη Σομαλία και περιοχές της Κένυας,
Η χειρότερη ξηρασία των τελευταίων 40 ετών που πλήττει το Κέρας της Αφρικής αναμένεται ότι θα συνεχιστεί, καθώς ο Παγκόσμιος Μετεωρολογικός Οργανισμός (WMO) ανακοίνωσε σήμερα ότι οι προβλέψεις για την περίοδο Οκτωβρίου –Δεκεμβρίου δείχνουν πιο ξηρές από το κανονικό συνθήκες.
Οι πιο πρόσφατες προβλέψεις επιβεβαιώνουν τους φόβους των ανθρωπιστικών οργανώσεων, οι οποίες προειδοποιούν εδώ και μήνες για τις επιπτώσεις της ξηρασίας στην Αιθιοπία, τη Σομαλία και περιοχές της Κένυας, όπως και για τον κίνδυνο λιμού στη Σομαλία
- Διαβάστε επίσης: Κίνα: Στο έλεος της χειρότερης καταγεγραμμένης ξηρασίας
Τρομακτικές προβλέψεις για επισιτιστική κρίση
«Δυστυχώς τα μοντέλα μας δείχνουν με υψηλό βαθμό βεβαιότητας ότι εισερχόμαστε στην πέμπτη συνεχή φτωχή εποχή βροχών στο Κέρας της Αφρικής», δήλωσε ο Γκουλέιντ Αρτάν, διευθυντής του κέντρου ICPAC το περιφερειακό κέντρο κλίματος για την ανατολική Αφρική.
«Στην Αιθιοπία, την Κένυα και τη Σομαλία βρισκόμαστε στα πρόθυρα μιας πρωτοφανούς ανθρωπιστικής καταστροφής», πρόσθεσε.
Η ξηρασία συμπίπτει με την άνοδο των τιμών των τροφίμων και των καυσίμων παγκοσμίως, που αυξήθηκαν λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, και η οποία έχει επηρεάσει ιδιαίτερα την Αφρική.
Η Παγκόσμια Τράπεζα είχε ανακοινώσει τον Ιούνιο ότι σχεδόν 66,4 εκατομμύρια άνθρωποι στο Κέρας της Αφρικής θα αντιμετώπιζαν επισιτιστικό στρες ή επισιτιστική κρίση, έκτακτη ανάγκη ή λιμό ως τον Ιούλιο.
«Ο ΠΟΥ ανησυχεί ιδιαίτερα για την κατάσταση αυτή. Θα οδηγήσει πολλές οικογένειες να λάβουν ακραία μέτρα για να επιβιώσουν», δήλωσε η Κάρλα Ντράισντεϊλ εκπρόσωπος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.
- Βρετανία: «Συγγνώμη» από την αστυνομία για τις χειροπέδες που πέρασε σε ετοιμοθάνατο θύμα
- Αλήθειες και ψέματα για την αμερικανική «μηχανή κέρδους»
- Στα «ΝΕΑ» της Τρίτης: Αλήθειες και μύθοι για Δούρειους Ιππους
- Αναφορές για πυροβολισμούς σε νοσοκομείο στον Καναδά
- Κορμοράνοι vs ιχθυοκαλλιέργειες – Γιατί ξεσηκώθηκε η ΕΕ
- «Εξακριβωμένα ακροδεξιά» η AfD της Κάτω Σαξονίας με απόφαση δικαστηρίου





