
Λονδίνο-Αθήνα με το ποδήλατο για την επιστροφή των μαρμάρων του Παρθενώνα
H προσπάθεια των ποδηλατών θα ολοκληρωθεί στις 28 Αυγούστου
Μία ακόμη πρωτοβουλία με στόχο την επιστροφή των μαρμάρων στην Ελλάδα, ήρθε στο φως της δημοσιότητας.
Ποδηλάτες αποφάσισαν να διανύσουν την απόσταση από το Βρετανικό Μουσείο του Λονδίνου μέχρι τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, δηλαδή περίπου 3.000 χιλιόμετρα, στηρίζοντας το οικουμενικό πλέον αίτημα για την επιστροφή των μαρμάρων του Παρθενώνα.
Πώς ξεκίνησε η ιδέα
Ανάμεσα στους ποδηλάτες είναι οι Βασίλης Κόρδας, Βασιλική Βούτσαλη, Γιάννης Ευθυμίου, Σταύρος Σίμος, Φώτης Παπαγεωργίου, οι οποίοι βρίσκονται στον δρόμο εδώ και 11 μέρες, από τις 14 Αυγούστου.
Η ιδέα, σύμφωνα με την ΕΡΤ, ξεκίνησε από ένα αστείο, όταν ο Βασίλης Κόρδας, ο οποίος πηγαινοέρχεται με το αεροπλάνο στο Λονδίνο, σκέφτηκε γιατί όχι αυτή η απόσταση να διανυθεί και με το ποδήλατο και μάλιστα για έναν σημαντικό σκοπό.
Στις 28 Αυγούστου ο τερματισμός
H προσπάθεια των ποδηλατών θα ολοκληρωθεί στις 28 Αυγούστου, με τον τερματισμό στην Ακρόπολη. Στο πλάι τους, εκτός από την ελληνική σημαία, θα φέρουν με δυναμικό τρόπο και το σύνθημα «Bring Them Back», για την επιστροφή των Μαρμάρων στην Ελλάδα.
- Η UEFA για τον Παρασκευά Άντζα: «Οι σκέψεις μας με την οικογένεια, τους φίλους και τους πρώην συμπαίκτες του»
- Η επιστροφή που «αναστατώνει την ελληνική πολιτική σκηνή» – Οι πρωτοβουλίες Τσίπρα «ταξιδεύουν» εκτός συνόρων
- Ποιοι και γιατί είχαν συμφέρον να δοθούν στη δημοσιότητα οι εικόνες από το Telecom Center;
- Θεσσαλονίκη: Σκότωσε τον πατέρα του με πάνω από 14 χτυπήματα στο πρόσωπο
- Γαλλία: Τραπεζίτης κακοποιούσε συστηματικά την πρώην σύντροφό του – «Σταμάτησα να μετράω στους 487 άνδρες»
- Κρήτη: Στο νοσοκομείο με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις 27χρονη μετά από πτώση με πατίνι



