Ροδόπη: Σε επιφυλακή για την αφρικανική πανώλη των χοίρων
Προσοχή δίνεται σε όλες τις χοιροτροφικές μονάδες της περιφέρειας
Σε επιφυλακή παραμένει η Διεύθυνση της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης καθώς και οι κτηνοτρόφοι της περιοχής εν όψει της ανακοίνωσης από τη βουλγαρική πλευρά του αριθμού των εστιών που εντοπίστηκαν με κρούσματα αφρικανικής πανώλης των χοίρων κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού καθώς και τις περιοχές που επλήγησαν.
Η εξάπλωση της αφρικανικής πανώλης των χοίρων στις ευρωπαϊκές χώρες αποτελεί σημαντική απειλή για τους χοίρους, καθώς και για τους κτηνοτρόφους, οι οποίοι έρχονται αντιμέτωποι με την απώλεια του εισοδήματός τους.
Διαβάστε επίσης: EFSA: «Σταματήστε την αφρικανική πανώλη των χοίρων»
Όπως τόνισε στο www.ertnews.gr ο κ. Νίκος Φωτεινιάς, προϊστάμενος της Κτηνιατρικής Διεύθυνσης της Περιφέρειας αν.Μ.Θ., ανάλογα με τη σημαντικότητα του προβλήματος θα ληφθούν και τα μέτρα προστασίας στην ελληνική πλευρά με το υπάρχον προσωπικό να κρίνεται ικανοποιητικό και τις ενημερώσεις σε ιδιοκτήτες κι εργαζόμενους των μονάδων να μην έχουν ατονήσει.
« Η αφρικανική πανώλη εμφανίζεται στην άγρια πανίδα και είναι φυσιολογικό να συμβαίνει αυτό», τόνισε ο κ. Φωτεινιάς και σημείωσε ότι το απευκταίο είναι να εντοπιστεί κρούσμα σε κτηνοτροφική μονάδα, καθώς, όπως εξήγησε, η μοναδική λύση που ακολουθείται είναι η θανάτωση, «καθολική σφαγή», του συνόλου των χοίρων- μικρών και μεγάλων.
Προσοχή δίνεται σε όλες τις χοιροτροφικές μονάδες της περιφέρειας αν.Μ.Θ. Να σημειωθεί ότι στη Ροδόπη λειτουργούν δύο, η μια με εκατό «μάνες» και 1.000 περίπου άτομα και η δεύτερη μικρότερη με 10 «μάνες».
- Ανοιχτό για πρώτη φορά σε προτάσεις για την παραχώρηση του Τζα Μοράντ το Μέμφις
- Μέτωπο 20+8 ποδοσφαιρικών ενώσεων κατά του ακατάλληλου Λανουά
- Ο Τραμπ προσπαθεί να κάνει τσιφλίκι του το Kennedy Center – Από την ονοματοδοσία στο ντοκιμαντέρ της Μελάνια
- Όλοι εναντίον όλων για τη διαιτησία στη Serie A: «Καμπάνες», καταγγελίες διαιτητών και δηλώσεις για πολυβόλα
- Προαστιακός: Ταλαιπωρία για 21 επιβάτες – Ακινητοποιήθηκε συρμός στη γραμμή Καμίνια – Αγ. Ανδρέας
- «Ο πατέρας μου βίαζε και τις δύο αδελφές μου» – Σοκάρει ο αδελφός των κοριτσιών από τη Μεσαρά






