Ιταλία: Συμφωνία για τον υποψήφιο της συντηρητικής παράταξης για την πρωθυπουργία
Τα τρία δεξιά κόμματα της Ιταλίας συμφώνησαν ότι όποιο πάρει τις περισσότερες ψήφους θα διαλέξει τον υποψήφιο πρωθυπουργό της συντηρητικής παράταξης.
Οι επικεφαλής της συντηρητικής παράταξης συναντήθηκαν την Τετάρτη στη Ρώμη, για να καθορίσουν την πορεία των κομμάτων τους προς τις πρόωρες βουλευτικές εκλογές της 25ης Σεπτεμβρίου στην Ιταλία, που προκλήθηκαν μετά την παραίτηση του Μάριο Ντράγκι.
Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, η Φόρτσα Ιτάλια του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, η Λέγκα του Ματέο Σαλβίνι και τα Ακροδεξιά Αδέλφια της Ιταλίας, της Τζόρτζια Μελόνι, συμφώνησαν ότι όποιο από αυτά τα τρία κόμματα λάβει τις περισσότερες ψήφους, θα έχει το δικαίωμα να υποδείξει στον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Σέρτζιο Ματαρέλα, τον υποψήφιο πρωθυπουργό της συντηρητικής παράταξης.
Διαβάστε επίσης: Το μεγάλο γεύμα του Μπερλουσκόνι – Πώς η Δεξιά εκτόπισε τον Μάριο Ντράγκι
Φυλλοροεί το κόμμα Μπερλουσκόνι
«Θα είμαστε συμπαγείς, δεν υπάρχει αμφιβολία», δήλωσε ο γραμματέας της Λέγκα, Ματέο Σαλβίνι.
Την Τετάρτη, όμως, ακόμη ένα γνωστό όνομα εγκατέλειψε την Φόρτσα Ιτάλια του Μπερλουσκόνι.
Μετά τον υπουργό Δημόσιας Διοίκησης, Ρενάτο Μπρουνέτα και την υπουργό Περιφερειακών Θεμάτων, Μαρία Στέλα Τζελμίνι, είπε «αντίο» στο κόμμα του «Καβαλιέρε» και η υπουργός αρμόδια για τον ιταλικό Νότο, Μάρα Καρφάνια.
Σύμφωνα με πολλούς αναλυτές, είναι αρκετά πιθανό και οι τρεις τους να συνεργαστούν με την Κεντροαριστερά.
Επί του παρόντος, σε διάφορες δημοσκοπικές έρευνες, η Κεντροδεξιά προηγείται των δυνάμεων της Κεντροαριστεράς, κατά τουλάχιστον 10 ποσοστιαίες μονάδες.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Γάζα: Ο στρατός του Ισραήλ ανακοίνωσε ότι σκότωσε τέσσερις Παλαιστίνιους μαχητές που έβγαιναν από τούνελ στη Ράφα
- Επικίνδυνα ευρήματα σε κάδους ανακύκλωσης
- Ιράν: Ο ανώτατος ηγέτης Χαμενεΐ καλεί τους Ιρανούς να δείξουν ανθεκτικότητα απέναντι στις ξένες πιέσεις
- «Αυτή είναι η… χρυσή πρόταση της Χάποελ για τον Χέιζ-Ντέιβις» (pic)
- Gen Z: Από τα ακριβά ενοίκια στους χαμηλούς μισθούς – Οι 7 λόγοι που την κρατούν πίσω
- Παναγόπουλος: «Με λοιδορούν… Θα μιλήσω δημοσίως τις προσεχείς ημέρες»


