Ντομάτα, καρπούζι και φέτα
Ενας εξαίσιος συνδυασμός αρωματισμένος με βασιλικό και δυόσμο.
Προετοιμασία 15΄
ΥΛΙΚΑ (για 4 μερίδες)
5 μέτριες ώριμες ντομάτες, σε μεγάλα κομμάτια
1 ματσάκι γλιστρίδα καθαρισμένη και κομμένη στα τρία
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
300 γρ. φέτα χοντροτριμμένη
Ψίχα από 1 μεγάλη φέτα καρπούζι (χωρίς τα κουκούτσια), σε μέτρια κομμάτια
2 κ.σ. ξίδι βαλσαμικό
5 κ.σ ελαιόλαδο
Χυμός από 1 λάιμ
2 κ.σ. φρέσκος βασιλικός ψιλοκομμένος
2 κ.σ. φρέσκος δυόσμος ψιλοκομμένος
¼ κ.σ. πιπέρι καγιέν
Αλάτι
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Αναμειγνύουμε σε ένα μεγάλο μπολ τις ντομάτες, τη γλιστρίδα, το κρεμμύδι, τη φέτα και το καρπούζι. Ανακατεύουμε καλά σε ένα μικρό μπολ το ξίδι, το λάδι, το χυμό λάιμ, αλάτι, πιπέρι και περιχύνουμε τη σαλάτα.
Προσθέτουμε τα μυρωδικά, ανακατεύουμε με προσοχή για να μη διαλυθεί το καρπούζι και σερβίρουμε.
- Κακοκαιρία: Λόγω πτώσης βράχων στη Λεωφόρο Αθηνών έκλεισαν δύο λωρίδες κυκλοφορίας
- Ο Καναδάς αφαιρεί τη Συρία από τη μαύρη λίστα των κρατών που υποστηρίζουν την τρομοκρατία
- Ουκρανία: Η όποια «αληθινή πρόοδος» για την αποκατάσταση της ειρήνης εξαρτάται από τη Ρωσία, λένε οι ΗΠΑ
- Στα «Νέα Σαββατοκύριακο»: Τρεις προ(σ)κλήσεις
- Μπενφίκα – Σπόρτινγκ 1-1: Χωρίς νικητή το ντέρμπι της Λισαβόνας
- ΗΠΑ: Η κυβέρνηση Τραμπ θα επεκτείνει την ταξιδιωτική απαγόρευση για πολίτες πάνω από 30 χωρών
