Μουρίνιο: «Να μην επιτρέπει η FIFA στους παίκτες να παίζουν σε άλλες χώρες»
Σε μια δήλωσε που θα σηκώσει αρκετή… σκόνη προχώρησε ο Ζοσέ Μουρίνιο.
Για ακόμη μια φορά ο Ζοσέ Μουρίνιο δεν… μάσησε τα λόγια. Πιο συγκεκριμένα ο Πορτογάλος τεχνικός της Ρόμα αναφέρθηκε προς την FIFA για τους αφρικάνους ποδοσφαιριστές.
Συγκεκριμένα ο «Special One» αναφέρθηκε στην ισότητα των χωρών, τονίζοντας πως η Αφρική δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τις υπόλοιπες χώρες.
Πιο συγκεκριμένα ο Μουρίνιο θεωρεί πως εάν οι Αφρικανοί παίκτες έμεναν στη χώρα τους και δεν έφευγαν, προκριμένου να αγωνιστούν σε ομάδες άλλων ηπείρων και χωρών, τότε θα διακρίνονταν σε πολλά τουρνουά.
Άλλωστε για αυτό υποστήριξε πως η FIFA πρέπει απαγορεύσει τις μεταγραφές ποδοσφαιριστών εκτός των συνόρων της χώρας.
«Θέλω να δει ο κόσμος ότι η Αφρική είναι ίση με όλους. Οι Αφρικανοί δεν υστερούν σε ταλέντο. Έχουν το ταλέντο για να κερδίσουν οποιοδήποτε τουρνουά, απλώς οι περισσότεροι από τους καλύτερους παίκτες τους είναι διασκορπισμένοι σε όλο τον κόσμο, παίζοντας για άλλες χώρες αντί για την πατρίδα τους.
Ξέρω ότι με αυτό που θα πω δεν θα είμαι αρεστός, αλλά η FIFA θα πρέπει να κάνει τα πράγματα δίκαια και να μην επιτρέπει στους παίκτες να εκπροσωπήσουν άλλες χώρες. Αυτό θα κάνει τις διοργανώσεις της ακόμα πιο ανταγωνιστικές και όχι άνισες».
Jose Mourinho: “I want the world to see that Africa is equal with everyone. Africans are not behind with talent. They have talent to win any tournament, except that most of their best players are scattered around the world playing for other countries instead of their homelands.”
— Bolarinwa Olajide (@iambolar) June 24, 2022
- Πίτερ Γκριν: Πέθανε ο ηθοποιός που ξεχώρισε για τον ρόλο του «κακού» στο Pulp Fiction και τη «Μάσκα»
- ΑΔΕΔΥ: Πανελλαδική απεργία την Τρίτη 16 Δεκεμβρίου – Ποιοι δεν θα συμμετέχουν, τι θα γίνει με τα ΜΜΜ
- Κλειστά χαρτιά από τον Χιμένεθ ενόψει Ολυμπιακού
- Αγρότες: Όλα τα βλέμματα στη Νίκαια – Σε εξέλιξη το συντονιστικό των αγροτών
- Πόλεμος στην Ουκρανία: Επ’ αόριστον δέσμευση των ρωσικών περιουσιακών στοιχείων από την Ευρωπαϊκή Ένωση
- Volley League: Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον ΠΑΟΚ στο ντέρμπι της 9ης αγωνιστικής

