
Γαλλία: Η πρωθυπουργός Ελιζαμπέτ Μπορν υπέβαλε την παραίτησή της – Δεν έγινε δεκτή από τον Μακρόν
Ο πρόεδρος Μακρόν δεν έκανε δεκτή την παραίτηση που υπέβαλε η πρωθυπουργός
Η πρωθυπουργός της Γαλλίας Ελιζαμπέτ Μπορν έθεσε στην διάθεση του γάλλου προέδρου την παραίτησή της, η οποία δεν έγινε δεκτή, ανακοίνωσε η Γαλλική Προεδρία.
Ο γάλλος πρόεδρος αρνήθηκε να κάνει δεκτή την παραίτηση «ώστε η κυβέρνηση να παραμείνει στο έργο της», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο (AFP) το Μέγαρο των Ηλυσίων.
Ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν θα αναζητήσει με τους ηγέτες των γαλλικών κομμάτων «εποικοδομητικές λύσεις», ανακοίνωσε επίσης το Μέγαρο των Ηλυσίων.
Συγκεκριμένα, ο αρχηγός του κράτους θα πραγματοποιήσει «τις απαραίτητες πολιτικές διαβουλεύσεις (…) προκειμένου να εντοπιστούν πιθανές εποικοδομητικές λύσεις στην υπηρεσία των Γάλλων» , διευκρίνισε η προεδρία, πριν από μια σειρά συναντήσεων με τους αρχηγούς των κομμάτων την Τρίτη και την Τετάρτη.
Έκτακτη σύσκεψη
Η πρωθυπουργός καλεί τα μέλη της κυβέρνησης να συσκεφτούν το απόγευμα, όπως επιβεβαίωσε η συνοδεία της στο Γαλλικό Πρακτορείο.
Μεταξύ των μελών της κυβέρνησης που αναμένεται να είναι η Υπουργός Οικολογικής Μετάβασης και Εδαφικής Συνοχής Amélie de Montchalin, η υπουργός Υγείας Brigitte Bourguignon και η υπουργός Εξωτερικών για τη Θάλασσα Justine Benin.
- Σύσταση Ειδικής Γραμματείας Ορεινών Περιοχών
- Μαρκοϊσβίλι: «Αν είδατε κάποιον να χαλαρώνει είναι λάθος, πρέπει να είμαστε καλύτεροι»
- ΕΦΚΑ: «Είδαμε τα αίματα, φεύγαμε αριστερά και δεξιά για να σωθούμε» – Μαρτυρία για την επίθεση από τον 89χρονο
- Κοινωνικός τουρισμός: Η ΔΥΠΑ όφειλε να προβλέψει τη δυσλειτουργία της πλατφόρμας, λέει ο Συνήγορος του Πολίτη
- Ρίτα Γουίλσον: Οι δύο χάρες που ζήτησε από τον Τομ Χανκς όταν διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού
- Ένας Καβάφης πρωτοπόρα δικαιωματικός




