NATO: Κρίσιμη συνάντηση για Φινλαδία και Σουηδία – Τι ζητά η τουρκική αντιπροσωπεία
Συγκεκριμένα βήματα περιμένει η Άγκυρα για να πει το «ναι» στην ένταξη Φινλανδίας και Σουηδίας στο ΝΑΤΟ
Συνεχίζονται σήμερα, Δευτέρα (20/6) οι διαπραγματεύσεις για το αίτημα ένταξης στο ΝΑΤΟ της Σουηδίας και της Φινλανδίας, με την τουρκική αντιπροσωπεία να βρίσκεται στις Βρυξέλλες υπό την ηγεσία του «δεξιού χεριού» του Ερντογάν, Ιμπραήμ Καλίν και του τούρκου αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών Σεντάτ Ονάλ.
Σύμφωνα με πληροφορίες του TRT Haber που αναμεταδίδει το CNN Turk, στην ημερήσια διάταξη βρίσκεται η τουρκική προσδοκία ότι οι δύο σκανδιναβικές χώρες θα κάνουν συγκεκριμένα βήματα αναφορικά με το YPG, την επέκταση της «τρομοκρατικής οργάνωσης» PKK στη Συρία.
Μετά τη συνάντηση που έγινε στην Άγκυρα στις 25 Μαΐου, υπήρξε ανταλλαγή εγγράφων σχετικά με τις προσδοκίες μεταξύ των μερών. Αυτά τα έγγραφα θα συζητηθούν στη συνάντηση στις Βρυξέλλες.
Η Τουρκία δεν βλέπει ευνοϊκά την ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας, δηλώνοντας ότι οι χώρες που φιλοξενούν «τρομοκρατικές» οργανώσεις δεν πρέπει να περιλαμβάνονται στο ΝΑΤΟ, το οποίο είναι οργανισμός ασφαλείας.
Το μήνυμα του Καλίν
Ο Καλίν, σχετικά με την ένταξη των δύο χωρών της Βαλτικής, δήλωσε: «Έχουμε ορίσει ξεκάθαρα τις δικές μας βασικές αρχές για το πώς θα προχωρήσει αυτή η διαδικασία. Όλοι γνωρίζουν ποιες είναι οι προσδοκίες μας, το μοιραστήκαμε με όλους ανοιχτά και ξεκάθαρα, ιδιαίτερα στη Σουηδία και τη Φινλανδία. Τερματισμός της ύπαρξης τρομοκρατικών οργανώσεων όπως το PKK, PYD, YPG, FETÖ και DHKP-C και των «πολιτικών» τους οργανώσεων στην Τουρκία και αποτροπή συλλογής χρημάτων, στρατολόγησης προσωπικού, δραστηριοτήτων και προπαγάνδας κατά της Τουρκίας αποτελούν τη βάση των προσδοκιών μας», είπε.
- Καραϊβική: 4 νεκροί σε νέα δολοφονική επίθεση των ΗΠΑ εναντίον σκάφους
- Ιταλία: Παραιτήθηκε και η υπουργός Τουρισμού στη σκιά της κυβερνητικής ήττας στο δημοψήφισμα
- Η Ρωσία στέλνει drones στο Ιράν – Πεσκόφ: Fake news, απλώς υπάρχει διάλογος
- Το Ιράν θα ανοίξει «νέο μέτωπο» στο Στενό Μπαμπ ελ Μαντέμπ, σε περίπτωση χερσαίας εισβολής των ΗΠΑ
- Στα «ΝΕΑ» της Πέμπτης: Η πληγή ανοίγει, το απόστημα σπάει
- Τουρισμός: Μια μαγειρική εκπομπή του Netflix αλλάζει τα δεδομένα

