
Ξεπέρασε κάθε προηγούμενο πίνακας του Μπασκιά – Άγνωστος έδωσε αμύθητη περιουσία για να τον αποκτήσει
Το έργο του Μπασκιά πωλήθηκε αρχικά το 2004 έναντι 4,5 εκατομμυρίων δολαρίων στον συλλέκτη έργων τέχνης Άνταμ Λίντερμαν
Ο περίφημος πίνακας του Ζαν Μισέλ Μπασκιά του 1982 με έναν κερασφόρο διάβολο επανεμφανίστηκε την περασμένη Τετάρτη ως το επίκεντρο δημοπρασίας του Phillips στο Μανχάταν.
Το έργο του Μπασκιά πωλήθηκε αρχικά το 2004 έναντι 4,5 εκατομμυρίων δολαρίων στον συλλέκτη έργων τέχνης Άνταμ Λίντερμαν και ξανά το 2016 στον Ιάπωνα δισεκατομμυριούχο Γιουσάκου Μαεζάβα σε τιμή ρεκόρ, 57,3 εκατομμύρια δολάρια.
5. And some interesting-ish news to cap off this thread: Basquiat’s “Untitled” 1982, owned by Japanese billionaire space tourist Yusaku Maezawa, was sold for $85 million at @phillipsauction in New York. ?️#world https://t.co/55exMDQi0n
— inkl (@inkl) May 19, 2022
Στη δημοπρασία «20th Century & Contemporary Art Evening Sale» του Phillips, ο πίνακας Untitled του 1982 πωλήθηκε 85 εκατομμύρια δολάρια, με τον αγοραστή να φέρεται να είναι από την Ασία και να υπέβαλε την προσφορά μέσω αντιπροσώπου της Phillips στην Ταϊπέι της Ταϊβάν.
Ο μέχρι τώρα κάτοχός του, ο μεγιστάνας του ιστότοπου διαδικτυακού εμπορίου Zozotown, είχε επενδυτική απόδοση 48% από την πώληση, αναφέρει δημοσίευμα της wsj.
Από τους σχεδόν 1.500 πίνακες που ολοκλήρωσε ο Basquiat σε οκτώ χρόνια, το συγκεκριμένο έργο τέχνης Untitled είναι ένα από τα μεγαλύτερα έργα του, με έναν καμβά πλάτους 4,8 μέτρων. Το μνημειώδες έργο συνδυασμός ακρυλικού και σπρέι λέγεται ότι είναι μια αυτοπροσωπογραφία, που δημιουργήθηκε τη χρονιά που ο νεαρός καλλιτέχνης άρχισε να κατακτά την κορυφή.
Ο πίνακας είναι πλέον το πιο ακριβό έργο τέχνης που έχει πουλήσει ποτέ ο οίκος, ξεπερνώντας σε τιμή τον καμβά του Άντι Γουόρχολ, «Men in Her Life», που παρουσιάστηκε σε δημοπρασία στη Νέα Υόρκη το 2010.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ηλιούπολη: Νέο τριήμερο πένθος κήρυξε ο Δήμος μετά τον θάνατο και της δεύτερης 17χρονης
- Ο λόγοι που οδήγησαν τον Οζγκιούρ στην ανεξαρτητοποίηση – Τι λένε στη Νέα Αριστερά για την απόφαση του βουλευτή
- Πρεμιέρα για Καραλή και Τζένγκο σε Σανγκάη και Τόκιο
- Ο ΛΕΞ ξανά στον δρόμο: Οι πόλεις και οι ημερομηνίες της νέας περιοδείας
- Αλλεπάλληλες επιθέσεις σε σχολεία και απαγωγές μαθητών στη Νιγηρία
- Επεισοδιακή σύλληψη τριών κακοποιών που είχαν εισβάλει με όπλα σε σπίτι και λήστεψαν ζευγάρι στη Θεσσαλονίκη



