Λαχταριστά λαζάνια με πέστο
Απολαυστικό μεσημεριανό με τα αγαπημένα μας ζυμαρικά
Υλικά:
- 190 γραμ. έτοιμο πέστο
- 500 γραμ. μασκαρπόνε
- 200 γραμ. σπανάκι
- 250 γραμ. αρακά
- λίγα ψιλοκομμένα φύλλα βασιλικού
- 12 λαζάνια
- ελάχιστο γάλα
- 85 γραμ. τριμμένη παρμεζάνα
- 50 γραμ. κουκουνάρι
- σαλάτα για συνοδευτικό
Εκτέλεση:
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βάλτε σε μία κατσαρόλα το πέστο, το μισό μασκαρπόνε και 250 ml νερό ή ζωμό λαχανικών. Ανακατέψτε μέχρι να βράσουν και προσθέστε το σπανάκι με τον αρακά για μερικά λεπτά. Αλατοπιπερώστε και ρίξτε τα βότανα.
- Βάλτε το 1/3 του μείγματος πέστο δεν ένα μικρό ταψάκι. Βάλτε από πάνω 4 λαζάνια, επαναλάβετε με 2 στρώσεις σάλτσας και λαζάνια και τελειώστε με λαζάνια.
- Βάλτε γάλα στο υπόλοιπο μασκαρπόνε, αλατοπίπερο και χύστε το πάνω από τα λαζάνια. Ρίξτε την παρμεζάνα και το κουκουνάρι και ψήστε για 35-40 λεπτά. Σερβίρετε με σαλάτα.
- Παυλίδης: «Είναι ωραίο να ακούς θετικά λόγια από τον Μουρίνιο, δεν περίμενα να έχω ήδη 50 γκολ»
- Φωκίδα: Αγκαλιασμένοι μέσα στο χιόνι εντοπίστηκαν οι ορειβάτες που έχασαν τη ζωή τους στα Βαρδούσια
- Ροδόπη: Δικογραφία σε βάρος της μητέρας για τον θάνατο του 7χρονου από τη φωτιά
- Χτύπησαν τη σιωπή της μνήμης στο Μάτι – Βανδαλισμός στο μνημείο της «Καιόμενης Σφαίρας»
- Τζόλης – Καρέτσας έβαλαν στοίχημα on camera: «Αν χάσω θα σε κεράσω ελληνικό δείπνο» (vid)
- Γιούλικα Σκαφιδά: Το ξέσπασμα για το φιλί δύο γυναικών που «κόπηκε» στον «Άγιο Έρωτα»
