Γεωργιάδης: Η Ελλάδα θα πράξει μόνη της αν δεν υπάρξει κοινή ευρωπαϊκή λύση στο φυσικό αέριο
Η ρήτρα αναπροσαρμογής είχε δημιουργηθεί υπό φυσιολογικές καταστάσεις και όχι για κατάσταση πολέμου, είπε ο κ. Γεωργιάδης
«Δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις» είπε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αδωνις Γεωργιάδης, αναφερόμενος σχετικά στο σχέδιο της κυβέρνησης σχετικά με τις αυξήσεις στην ενέργεια.
Επεσήμανε, πώς αν δεν υπάρξει κοινή ευρωπαϊκή λύση η Ελλάδα θα πράξη μόνη της. Όπως είπε, η κυβέρνηση αντιλαμβάνεται ότι αυτό που συμβαίνει με τη ρήτρα αναπροσαρμογής δε μπορεί να συνεχίσει να συμβαίνει.
Εξήγησε, μάλιστα, ότι η ρήτρα αναπροσαρμογής είχε δημιουργηθεί υπό φυσιολογικές καταστάσεις και όχι για κατάσταση πολέμου. «Αν δεν είχαμε τον πόλεμο θα πήγαινε συνέχεια προς τα κάτω» και οι καταναλωτές θα έβλεπαν συνέχεια φθηνότερο ρεύμα, ανέφερε.
Σχετικά με τις δηλώσεις Τσίπρα είπε ότι «όταν ακούει ο κόσμος εύκολες λύσεις που προτείνει ο κ. Τσίπρας θα πρέπει να είναι μαγκωμένος. Δεν έχουμε το πιο ακριβό ρεύμα στην Ευρώπη. Είμαστε στο μέσο όρο. Αυτό είναι μια απάτη του ΣΥΡΙΖΑ».
Σημείωσε, επίσης, ότι το 2017 και το 2018 είχαμε υπερδιπλάσιες διακοπές ρεύματος.
Τέλος, επεσήμανε τη σημασία των εναλλακτικών πηγών ενέργειας που πολλοί κατά καιρούς σαμποτάρουν. «Αν βάλουμε παντού αιολικά έργα, μπορούμε να έχουμε τζάμπα ρεύμα», είπε χαρακτηριστικά.
- Απίστευτο περιστατικό σε πλοίο για Κρήτη: Γυμνός άνδρας φέρεται να εισέβαλε σε καμπίνα μαθητριών σχολικής εκδρομής
- Ζάκυνθος: 62χρονος πυροβόλησε και τραυμάτισε τη γειτόνισσά του – Οι συνεχείς καυγάδες με την 60χρονη Γερμανίδα
- O δείκτης Φορτούνη και η κουβέντα MVP για έναν τερματοφύλακα
- Δημήτρης Αλεξανδρής: «Δεν έχω πρόβλημα να μείνω μόνος»
- Συμφωνία Διαχειριστών και Κομισιόν για τον Κάθετο Διάδρομο
- Eurobank: Αυξημένοι οι κίνδυνοι για πληθωρισμό και ανάπτυξη λόγω Μέσης Ανατολής







