
«Πράσινο φως» από το ΣτΕ για τον εκσυγχρονισμό του γηπέδου του ΠΑΟΚ
Η επίμαχη περιοχή πρόκειται να αποτελέσει υπερτοπικό πυρήνα αναψυχής, πολιτισμού, εκδηλώσεων, εστίασης και γενικότερα πόλο έλξης τουριστικού ενδιαφέροντος
Ανοίγει από το Συμβούλιο της Επικρατείας ο δρόμος για την έναρξη των έργων εκσυγχρονισμού του γηπέδου του ΠΑΟΚ στην Τούμπα της Θεσσαλονίκης.
Το ΣτΕ έκρινε νόμιμο το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος (Π.Δ.) που αφορά την έγκριση Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου (ΕΠΣ) στην περιοχή της Τούμπας του Δήμου Θεσσαλονίκης, τον καθορισμό χρήσεων γης, όρων και περιορισμών και την περιβαλλοντική έγκριση του σχεδίου αυτού, ενώ ταυτόχρονα επιχειρείται η έγκριση του Ρυθμιστικού Σχεδίου Εφαρμογής του ΕΠΣ.
Με το Π.Δ. επιχειρείται ο εκσυγχρονισμός του γηπέδου του ΠΑΟΚ μαζί με τις συνοδευτικές εγκαταστάσεις του, ενώ παράλληλα πραγματοποιούνται αναπλάσεις στην περιβάλλουσα το γήπεδο περιοχή.
Όπως αναφέρει η γνωμοδότηση του ΣτΕ, με το διάταγμα επέρχεται ο εκσυγχρονισμός των ποδοσφαιρικών εγκαταστάσεων του ΠΑΟΚ με ανάπτυξη νέων σύγχρονων προδιαγραφών οι οποίες ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις των FIFA/UEFA στο πλαίσιο των απαιτητικότερων υποχρεώσεων της ομάδας (Champion Leagne και άλλες Ευρωπαϊκές οργανώσεις).
Οι σύμβουλοι Επικρατείας επισημαίνουν ότι με το νόμο 4572/2018 παραχωρήθηκαν στον ΠΑΟΚ 3 εκτάσεις γύρο από το σημερινό γήπεδο (21.722 και 344 τ.μ.), έτσι ώστε μαζί με την ιδιοκτησία του να αποτελούν μια ενιαία έκταση η οποία θα περιλαμβάνει όλες τις απαραίτητες βοηθητικές εγκαταστάσεις και συνοδές χρήσεις για την εύρυθμη λειτουργία του ποδοσφαιρικού κέντρου.
Η επίμαχη περιοχή πρόκειται να αποτελέσει υπερτοπικό πυρήνα αναψυχής, πολιτισμού, εκδηλώσεων, εστίασης και γενικότερα πόλο έλξης τουριστικού ενδιαφέροντος. Μάλιστα, η επισκεψιμότητα στο νέο γήπεδο μπορεί να συνδυαστεί με την τουριστική αξιοποίηση του αρχαιολογικού χώρου της Τούμπας, καταλήγει στο ΣτΕ.
- Η selfie του Ανδρουλάκη με Σάντσεθ και Λούλα
- Ποιες χώρες θα είναι οι πλουσιότερες στην Ευρώπη μέχρι το 2030 – Ουραγός η Ελλάδα
- Μυτιλήνη: Σοβαρές ελλείψεις σε βασικά προϊόντα από την διαμαρτυρία των κτηνοτρόφων
- Χολαργός: Συνελήφθη 46χρονος για παιδική πορνογραφία – Οργάνωνε εκδρομές με ποδήλατα για ανηλίκους
- Ο Γιώργος Παπασταμούλος συνδέει την Αθήνα με τους Κενυάτες δρομείς σε ένα ντοκιμαντέρ στα 2.500 μ. υψόμετρο
- «Το πιο τρελό πράγμα που έχει συμβεί στην καριέρα μου»: Περήφανος ο ΛεΜπρόν που έπαιξε στα Playoffs με τον γιο του


