
Γαλλία: Ο Νικολά Σαρκοζί, στηρίζει τον Εμανουέλ Μακρόν στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών
Πριν από τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών ο Σαρκοζί δεν είχε προσφέρει τη στήριξή του στην υποψήφια της δεξιάς, Βαλερί Πεκρές, η οποία εξασφάλισε το 4,78% των ψήφων.
Ο συντηρητικός πρώην πρόεδρος της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί, ανακοίνωσε σήμερα τη στήριξή του προς τον Εμανουέλ Μακρόν ενόψει του δεύτερου γύρου των γαλλικών προεδρικών εκλογών.
«Θεωρώ ότι διαθέτει την απαραίτητη εμπειρία καθώς αντιμετωπίζουμε μια βαθιά παγκόσμια κρίση, πιο σύνθετη από ποτέ», ανέφερε ο Σαρκοζί σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Επικαλούμενος σε μήνυμά του στο Facebook «την πίστη στις αξίες της δημοκρατικής δεξιάς» ο Σαρκοζί αναφέρθηκε επίσης στην «σαφή ευρωπαϊκή δέσμευση» του απερχόμενου προέδρου.
Πριν από τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών ο Σαρκοζί δεν είχε προσφέρει τη στήριξή του στην υποψήφια της δεξιάς, Βαλερί Πεκρές, η οποία εξασφάλισε το 4,78% των ψήφων.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, AFP
- Επτά συλλήψεις στην Αϊτή μετά το ποδοπάτημα σε ιστορικό φρούριο με 25 νεκρούς
- Πέντε τρόποι για να «επανέλθεις» μετά το γιορτινό τραπέζι
- Καιρός: Βροχές και αφρικανική σκόνη την Τρίτη
- Στα +1.900 ευρώ ετησίως ο λογαριασμός ενέργειας λόγω Μέσης Ανατολής
- Σεξ σε εξωτερικούς χώρους, αναρρίχηση και Τότεναμ: Η συναγή για τον τέλειο Γιου Νέσμπε
- Video games: Πες μου τι παίζεις να σου πω ποιος είσαι




