Μελισσοκόμοι: Να ενταχτεί η ζάχαρη στις επιδοτούμενες ζωοτροφές
Η ζάχαρη αποτελεί την βασική ύλη των τροφών που προορίζονται για την μέλισσα
Την ένταξη και της ζάχαρης των μελισσοκόμων στον κατάλογο με τις επιδοτούμενες ζωοτροφές, τη λεγόμενη ζαχαρόπαστα ή βανίλια, ζητά με επιστολή της από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, η Ομοσπονδία Μελισσοκομικών Συλλόγων Ελλάδος.
Να σημειωθεί, ότι σύμφωνα με τους μελισσοκόμους, στον κατάλογο πρώτων υλών των ζωοτροφών, θεωρείται και η ζάχαρη είτε αυτή προέρχεται από ζαχαρότευτλα είτε από ζαχαροκάλαμα με αριθμό λίστας στον κατάλογο των ζωοτροφών 4.1.3 και 7.6.3. αντίστοιχα.
Αναλυτικότερα, η ομοσπονδία έστειλε ως κατ’ επείγον έγγραφο την παρακάτω επιστολή:
«Σύμφωνα με τον Καν. (ΕΕ) 1017/2017 για την τροποποίηση του κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 68/2013 για τον κατάλογο πρώτων υλών των ζωοτροφών, εντάσσονται στον κατάλογο και όσα προϊόντα προέρχονται από κόνδυλους και ρίζες.
Τέτοιο προϊόν θεωρείται και η ζάχαρη είτε προέρχεται από ζαχαρότευτλα είτε από ζαχαροκάλαμα με αριθμό λίστας στον κατάλογο των ζωοτροφών 4.1.3 και 7.6.3 αντίστοιχα.
Σας γνωρίζουμε ότι η ζάχαρη αποτελεί την βασική ύλη των τροφών που προορίζονται για την μέλισσα, της λεγόμενης ζαχαρόπαστας ή βανίλιας.
Για τον λόγο αυτόν, σας ζητούμε να εντάξετε και την ζάχαρη των μελισσοκόμων στον κατάλογο με τις επιδοτούμενες ζωοτροφές».
- Το Ισραήλ προειδοποιεί τις ΗΠΑ ότι τα αποθέματά του σε πυραύλους αναχαιτίσεων εξαντλούνται επικίνδυνα
- Τα ΗΑΕ αναφέρουν ότι η πυρκαγιά σε εγκατάσταση πετρελαίου στο Αμπού Ντάμπι τέθηκε υπό έλεγχο
- Ο στρατός του Ισραήλ λέει πως σκότωσε δεκάδες μαχητές της Χεζμπολά στον νότιο Λίβανο
- Η Γερμανία δεν συμμετέχει σε αυτόν τον πόλεμο και δεν επιθυμούμε να συμμετάσχουμε, δήλωσε ο Μερτς
- Γιορτή σήμερα 15 Μαρτίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Πόλεμος με το Ιράν: Πώς μπορεί να αυξήσει τις τιμές στα ράφια των αμερικανικών καταστημάτων



