Κυριακή 21 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΥπΑΑΤ: Οι κυρίαρχοι στόχοι για την μελισσοκομία

ΥπΑΑΤ: Οι κυρίαρχοι στόχοι για την μελισσοκομία

Η πάταξη των ελληνοποιήσεων στο επίκεντρο συνάντησης του Κεδίκογλου με την Ομοσπονδία Μελισσοκομικών Συλλόγων Ελλάδος

Η αντιμετώπιση αθέμιτων πρακτικών, ο εξορθολογισμός του χώρου και η διασφάλιση της ελληνικής παραγωγής είναι οι κυρίαρχοι στόχοι του ΥπΑΑΤ για τον μελισσοκομικό τομέα, σύμφωνα με τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σίμο Κεδίκογλου στη συνάντηση με τα μέλη του ΔΣ της Ομοσπονδίας Μελισσοκομικών Συλλόγων Ελλάδος (ΟΜΣΕ), παρουσία του προϊσταμένου του Τμήματος Μελισσοκομίας, Σηροτροφίας και Λοιπών Ζωικών Οργανισμών, κ. Μάριου Τζιτζινάκη.

Στη συνάντηση εκ μέρους της Ομοσπονδίας συμμετείχαν ο πρόεδρος κ. Αναστάσιος Ποντίκης, ο αντιπρόεδρος κ. Κωνσταντίνος Λεονταράκης, ο γραμματέας κ. Δημήτριος Νικολάου και ο ταμίας κ. Κωνσταντίνος Ντούνας.

Αναλυτικά, η αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας με επικεφαλής τον πρόεδρό της, ενημέρωσε τον ΥφΑΑΤ για τα μείζονα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος όπως είναι η προσβασιμότητα στα δάση και τα μέτρα πυροπροστασίας, το αυξημένο κόστος παραγωγής και η επάρκεια των μελισσοτροφών. Παράλληλα, αναφέρθηκαν και σε ορισμένες βελτιωτικές αλλαγές που αφορούν στο Εθνικό Ηλεκτρονικό Μητρώο.

Ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κατέγραψε τους προβληματισμούς των συνομιλητών του και υπογράμμισε τη σημασία της κατάθεσης προτάσεων, τονίζοντας ότι κοινός στόχος είναι η πάταξη του φαινομένου των ελληνοποιήσεων και η ανάδειξη της μοναδικής αξίας του ελληνικού μελιού.

«Θεωρό άδικο να μην έχει το ελληνικό μέλι την αξία που πρέπει. Είναι απαράδεκτο να υπάρχουν μαζικές ελληνοποιήσεις και νοθεύσεις», τόνισε και ανέδειξε τη σημασία προώθησης των ευεργετικών ιδιοτήτων ανά ποικιλία μελιού προσθέτοντας ότι η Εθνική Επιτροπή που προωθεί το ΥπΑΑΤ θα διασφαλίσει το μέλλον της μελισσοκομίας με απώτερο σκοπό την αύξηση της εμπορικής αξίας του μελιού.

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε και στην ανάδειξη της αξίας του ελληνικού μελιού μέσα από τη διαδικασία της ιχνηλασιμότητας. Επανέλαβε δε και τη δρομολόγηση, σε συνεργασία με το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, των πρώτων μελισσοκομικών πάρκων στην Ελλάδα. Καταλήγοντας, δεσμεύτηκε να εξετάσει τα προβλήματα του κλάδου και να μελετήσει τις προτάσεις που θα κατατεθούν εγγράφως από τα μέλη της Ομοσπονδίας.

Sports in

«Βόμβα» για το μέλλον του Αντετοκούνμπο!

Ποια ομάδα του NBA ετοιμάζει πρόταση στους Μιλγουόκι Μπακς για να πάρει με ανταλλαγή τον Γιάννη Αντετοκούνμπο…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 21 Απριλίου 2024