Ρόδος: Μεγάλη φωτιά στη Σορωνή – Εκκενώνεται τμήμα του χωριού
Συναγερμός έχει σημάνει στην Πυροσβεστική στη Ρόδο.
Φωτιά ξέσπασε πριν από λίγα λεπτά στη Σορωνή στη Ρόδο και εξαιτίας των ισχυρών ανέμων που επικρατούν δείχνει να παίρνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.
Η φωτιά είναι σε εξέλιξη και στο σημείο σπεύδουν ισχυρές δασοπυροσβεστικές δυνάμεις.
Γιατί εκκενώνεται το χωριό
Μιλώντας πριν από λίγο στη «Ροδιακή», ο κοινοτάρχης Σορωνής Μανώλης Μπονιάτης επισήμανε ότι εκδόθηκε ήδη ανακοίνωση για εκκένωση μέρους του χωριού έτσι ώστε να μειωθεί ο κίνδυνος.
Πηγή φωτογραφίας: rodiaki.gr
Εκκενώθηκε και το Γυμνάσιο Σορωνής
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Διευθύντρια του Γυμνασίου Σορωνής, Κατερίνα Δογιάμα – Μητσοπούλου, αναφέρει πως εκκενώθηκε και το Γυμνάσιο του χωριού.
Αναλυτικά η διευθύντρια του σχολείου αναφέρει:
«Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες λόγω της πυρκαγιάς που ξέσπασε στο δάσος πάνω από τη Σορωνή, κρίθηκε αναγκαία η εκκένωση του σχολείου μας, όπως και των υπολοίπων σχολείων άλλωστε στις 13:15. Παρακαλούμε πολύ να παραλάβετε τους μαθητές μας από τη στάση του λεωφορείου».
- Συνθετικό μόσχευμα δίνει ελπίδα για παιδιά που γεννιούνται χωρίς οισοφάγο
- Στο συλλαλητήριο των συνταξιούχων ο Κουτσούμπας – «Καταβολή 13ης-14ης σύνταξης, κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης»
- ΠΑΕ Άρης: «Οι δηλώσεις του δικηγόρου είναι ανυπόστατες και υποκινούν τη βία»
- Αυτοί δεν είναι ηθοποιοί, αλλά influencers: Στην «πυρά» το νέο Baywatch
- Ιράν: Ο Μοτζτάμπα Χαμενεΐ καλεί τις υπηρεσίες πληροφοριών να στοχοθετήσουν «εχθρούς στην πατρίδα και στο εξωτερικό»
- Λέκκας για σεισμούς στην Ήπειρο: Θα γίνονται για αρκετές ημέρες ακόμα




