Πόλεμος στην Ουκρανία: «Δεν προχωρούν οι ειρηνευτικές συνομιλίες μεταξύ Μόσχας και Κιέβου»
«Σε δευτερεύοντα ζητήματα, οι θέσεις συγκλίνουν. Ωστόσο...»
Οι ειρηνευτικές συνομιλίες μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας δεν προχωρούν πραγματικά σε βασικά ζητήματα, δήλωσε Ρώσος διαπραγματευτής.
Ο διαπραγματευτής της Μόσχας, Βλαντιμίρ Μεντίνσκι, πρόσθεσε ότι οι δύο πλευρές έχουν έρθει πιο κοντά σε δευτερεύοντα θέματα.
«Οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται όλη την εβδομάδα, από Δευτέρα έως Παρασκευή, σε μορφή τηλεδιάσκεψης και θα συνεχιστούν αύριο» δήλωσε ο Μεντίνσκι, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.
«Σε δευτερεύοντα ζητήματα, οι θέσεις συγκλίνουν. Ωστόσο, στα κύρια πολιτικά ζητήματα, στην πραγματικότητα πατάμε νερό» τόνισε χαρακτηριστικά.
«Υπάρχει πρόοδος» λέει ο Ερντογάν
Πάντως, από την πλευρά του ο τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, εκμεταλλευόμενος τον ρόλο διαμεσολαβητή, που φαίνεται ότι έχει αναλάβει ανάμεσα στις δυο χώρες, υποστήριξε σήμερα ότι υπάρχει πρόοδος στις διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο πλευρών σε τέσσερα από τα έξι σημεία που έχει θέσει η Μόσχα για να σταματήσει τις πολεμικές επιχειρήσεις.
Αυτά είναι τα εξής:
- Η υποχώρηση της Ουκρανίας στο θέμα της ένταξής στο ΝΑΤΟ
- Η αποδοχή Ζελένσκι να αναγνωριστεί ως επίσημη γλώσσα στην Ουκρανία και η ρωσική
- Το θέμα του αφοπλισμού της Ουκρανίας, όπου το Κίεβο φαίνεται έτοιμο να κάνει «κάποιες παραχωρήσεις»
- Η συλλογική ασφάλεια.
Ωστόσο, δεν έχει υπάρξει καμία πρόοδος στο θέμα της προσάρτησης της Κριμαίας και της ρωσικής παρουσίας στο Ντονμπάς.
- Byron: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Μέγαρα, Ανατολική Μάνη, Ευρώτας και δύο κοινότητες στον Δήμο Μάνδρας
- Κρις Πρατ: Πρωταγωνιστεί σε ντοκιμαντέρ που εξερευνά τον κρυμμένο τάφο του Αγίου Πέτρου
- LIVE: Καλαμάτα – Ολυμπιακός Β’
- Κακοκαιρία Byron: Μέχρι πότε θα συνεχιστούν τα φαινόμενα στη Θεσσαλία – Βροχοπτώσεις στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία
- Στέφανος Τσιτσιπάς: Προθεσμία μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή για να παραδώσει το δίπλωμα οδήγησης
- Ξεκίνησε η πορεία στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου – Ποιοι δρόμοι έκλεισαν



