Κοροναϊός: Τα κρούσματα ξεπέρασαν τα 446 εκατομμύρια στον κόσμο
Οι ΗΠΑ καταγράφουν μακράν τον βαρύτερο απολογισμό θυμάτων
Ο παγκόσμιος απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του νέου κοροναϊού ξεπέρασε χθες Τρίτη το τραγικό ορόσημο των έξι εκατομμυρίων νεκρών, φθάνοντας τους 6.004.421 χθες το απόγευμα, σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκεντρώνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ).
Τα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα του SARS-CoV-2 έφθασαν τα 446.511.318, σύμφωνα με την ίδια πηγή.
Οι ΗΠΑ καταγράφουν μακράν τον βαρύτερο απολογισμό θυμάτων, με 951.348 νεκρούς επί συνόλου 78 εκατ. και πλέον κρουσμάτων, αντίστοιχα το 17,6% και το 15,8% των παγκόσμιων συνόλων. Ακολουθούν η Βραζιλία (652.829 θάνατοι) και η Ινδία (515.355 νεκροί). Η θέση των δύο χωρών είναι αντεστραμμένη ως προς τον αριθμό των μολύνσεων (42,97 εκατ. στην Ινδία, 29,13 εκατ. στη Βραζιλία).
Σε Ευρώπη και Αμερική
Η ευρωπαϊκή και η αμερικανική ήπειρος καταγράφουν μέχρι τώρα τα περισσότερα επιβεβαιωμένα κρούσματα (183 εκατ. και 148 εκατ. αντίστοιχα). Η θέση τους αντιστρέφεται σε ό,τι αφορά τους θανάτους (2.649.627 έναντι 1.891.911 αντίστοιχα).
- Διαβάστε επίσης: Όμικρον: Οι ασθενείς μεταδίδουν τον ιό για τουλάχιστον 4-8 ημέρες
Ο ΠΟΥ εκτιμά, λαμβάνοντας υπόψη την πλεονάζουσα θνησιμότητα που συνδέεται άμεσα και έμμεσα με την πανδημία, ότι ο πραγματικός απολογισμός των θυμάτων ενδέχεται να είναι διπλάσιος ως τριπλάσιος από τον επίσημο.
Πηγή: ΑΠΕ
- Ακίνητα: Οι αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ – Ποιοι θα πληρώσουν περισσότερο και ποιοι λιγότερο το 2026
- Stoiximan GBL: Ανακοινώθηκε αλλαγή ώρας για έξι αγώνες
- Ηλιάνα Μαυρομάτη: Τι αποκαλύπτει για τον ρόλο της Μιρέλλας στη σειρά του MEGA «Μια νύχτα μόνο»
- Βίντεο με την εξέλιξη της κακοκαιρίας Byron – Μέχρι πότε θα κρατήσουν οι καταιγίδες στην Αττική
- Νέα απάτη εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ εις βάρος του ΕΟΠΥΥ – Τρεις συλλήψεις για εικονικές συνταγογραφήσεις
- Μέλος διοίκησης Φενέρ: «Το Παναθηναϊκός – Βαλένθια είναι απόψε, οι καιρικές συνθήκες δεν διαφέρουν, τι θα αλλάξει;»

