Πόλεμος στην Ουκρανία: Θα κηρύξει ο Πούτιν στρατιωτικό νόμο στη Ρωσία;
Απαντά στις φήμες για τον πόλεμο στην Ουκρανία
Με την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία να βρίσκεται στη δέκατη ημέρα και τις δυνάμεις του Βλαντιμίρ Πούτιν να πραγματοποιούν «ευρεία επίθεση» μετά την… ανύπαρκτη εκεχειρία στη Μαριούπολη για την απομάκρυνση των αμάχων, φήμες -προερχόμενες κυρίως από ουκρανικά ΜΜΕ- ήθελαν τον ρώσο πρόεδρο να επιβάλει στρατιωτικό νόμο στη χώρα του.
Παίρνοντας θέση σήμερα, κατά τη διάρκεια συνάντησης με αεροσυνοδούς, ο Βλαντιμίρ Πούτιν διέψευσε προς το παρόν αυτά τα σενάρια, βάζοντας όμως κάποιους αστερίσκους.
Ο ρώσος πρόεδρος είπε ότι θα ληφθούν μέτρα μόνο σε «περιπτώσεις εξωτερικής επιθετικότητας, σε καθορισμένους τομείς στρατιωτικής δραστηριότητας. Αλλά δεν βρισκόμαστε σε τέτοια κατάσταση και ελπίζω να μην βρεθούμε» είπε χαρακτηριστικά, σύμφωνα με το BBC.
Παράλληλα, ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι υπάρχουν και άλλες ειδικές καταστάσεις έκτακτης ανάγκης που μπορούν να επιβληθούν σε περίπτωση «μεγάλης κλίμακας εξωτερική απειλή» – αλλά ότι δεν σκοπεύει να επιβάλει ούτε αυτές.
- Kimberly Guilfoyle Praises Greece-Chevron Agreement
- Ισραήλ: Με emojis δόθηκε η εντολή στους μαχητές της Χαμάς για την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου 2023
- Χαμός στο Μεξικό με το ιστορικό γήπεδο Αζτέκα – Μεγάλη ανησυχία για το εναρκτήριο παιχνίδι του Μουντιάλ
- Σπάτα: Ηλικιωμένος πυροβόλησε με καραμπίνα και ταμπουρώθηκε σπίτι του
- Ραγδαίες εξελίξεις για το εργοστάσιο Βιολάντα: Eυθύνες για τουλάχιστον 7 άτομα
- Serie A: Απειλές θανάτου και τιμωρία ενόψει για τον διαιτητή του ντέρμπι Ιντερ-Γιουβέντους




