
Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Ερυθρός Σταυρός φοβάται για «έναν τεράστιο αριθμό θυμάτων»
Τονίζει ότι οι άμαχοι και οι ζωτικής σημασίας υποδομές, όπως τα δίκτυα υδροδότησης και ηλεκτροδότησης, πρέπει να προστατευθούν από επιθέσεις, σύμφωνα με το δίκαιο του πολέμου
Ο πρόεδρος της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού (ICRC), Πίτερ Μάουρερ, προειδοποίησε σήμερα έναντι της κλιμάκωσης του πολέμου στην Ουκρανία, που υπάρχει κίνδυνος να προκαλέσει «νεκρούς και καταστροφές μιας κλίμακας, με την οποία είναι τρομακτικό να έρθουμε αντιμέτωποι».
«Φοβάμαι τώρα για μια επιδείνωση των δοκιμασιών, με το ενδεχόμενο ενός τεράστιου αριθμού θυμάτων και σημαντικών καταστροφών πολιτικών υποδομών (…), όπως και μαζικών εκτοπισμών, τραυματισμών, χωρισμών οικογενειών και εξαφανίσεων», επεσήμανε σε μια γραπτή ανακοίνωση.
Οι άμαχοι και οι ζωτικής σημασίας υποδομές, όπως τα δίκτυα υδροδότησης και ηλεκτροδότησης, στην Ουκρανία πρέπει να προστατευθούν από επιθέσεις, σύμφωνα με το δίκαιο του πολέμου, προσέθεσε.
Ο πρόεδρος της ICRC, στην ανακοίνωση που εξέδωσε αφότου η Ρωσία ξεκίνησε την εισβολή στην Ουκρανία και έπληξε μεγάλες πόλεις με πυραύλους, δήλωσε:
«Η χρήση όπλων με ευρείας κλίμακας επιπτώσεις θα πρέπει να αποφεύγεται στις κατοικημένες περιοχές.
«Οι αναγκαίες υποδομές θα πρέπει να προφυλάσσονται, μεταξύ άλλων τα συστήματα ύδρευσης, φυσικού αερίου και ηλεκτροδότησης, τα οποία, για παράδειγμα, τροφοδοτούν τις κατοικίες των αμάχων, τα σχολεία και τις ιατρικές εγκαταστάσεις με ζωτικής σημασίας νερό και ηλεκτρισμό. Οι επιθέσεις που διαπράττονται με νέες τεχνολογίες και κυβερνο-μέσα πρέπει επίσης να σέβονται το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο».
- Πάπας: «Θαυμαστή Ανθρωπότητα» – Αυτόν τον τίτλο φέρει η πρώτη Εγκύκλιός του, αφορά την Τεχνητή Νοημοσύνη
- Κίνα: Ο Σι υποδέχτηκε τον πρωθυπουργό του Πακιστάν και εξήρε τις προσπάθειές του για ειρήνη στο Ιράν
- Χόιτ Ρίτσαρντς – Το μοντέλο των 80s που έγινε ψυχολογικός σκλάβος στα δίχτυα μιας αίρεσης της Νέας Υόρκης
- Οι συντάξεις σε μία Ευρώπη που γερνάει – Έχουν χάσει οι νέοι Ευρωπαίοι την πίστη τους στο συνταξιοδοτικό σύστημα;
- MEGA Stories: Οι ιστορίες των παιδιών της Γάζας
- Παναθηναϊκός: Ο Μπενίτεθ έφυγε 8 εκατομμύρια ευρώ πλουσιότερος


