Μυτιλήνη: Σε αργία έξι ιερείς που αρνούνται να εμβολιαστούν
Ο Μητροπολίτης Ιάκωβος αποφάσισε να τους απαγορεύσει να λειτουργούν στους ναούς τους – Πότε θα επιστρέψουν στις εκκλησίες
Σε αργία μετ’ αποδοχών τέθηκαν έξι ιερείς της μητρόπολης Μυτιλήνης, λόγω της άρνησής τους να συμμορφωθούν με τις αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου και να εμβολιαστούν κατά του κοροναϊού.
Ο Μητροπολίτης Μυτιλήνης Ιάκωβος αποφάσισε να απαγορεύσει στους έξι ιερείς να λειτουργούν τους ναούς τους. Επίσης τους επιβλήθηκαν και εκκλησιαστικές ποινές όπως η «άρση οφικίων».
Οι ιερείς θα μπορέσουν να επιστρέψουν στις θέσεις τους μόλις εμβολιαστούν.
Το περασμένο Σάββατο, η μητρόπολη οργάνωσε συνάντηση με τη συμμετοχή ομάδας ανεμβολίαστων ιερέων και ειδικών γιατρών που είχαν κληθεί από το μητροπολίτη. Στόχος να αντιμετωπισθούν αντιρρήσεις και φόβοι ιερέων σχετικά με τον εμβολιασμό.
Συνολικά, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι ιερείς της μητρόπολης Μυτιλήνης οι οποίοι δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμα είναι περίπου 30. Κάποιοι από αυτούς τους ιερείς επικαλούνται λόγους υγείας και άλλοι θρησκευτικούς και συνειδησιακούς λόγους.
- Το «ήσυχο Σαββατοκύριακο» της FA – Τα παιδιά απολαμβάνουν περισσότερο το ποδόσφαιρο χωρίς φωνές γονιών και προπονητών
- Ο Μάικλ Μπ. Τζόρνταν γιορτάζει τη νίκη του στα Όσκαρ με burger
- Αρνείται τις κατηγορίες για κατασκοπεία ο 58χρονος Πολωνός – Προσωρινά κρατούμενος μετά την απολογία του
- Magnificent Seven: Tεχνο-ολιγάρχες, οι ληστρικοί βαρόνοι του σήμερα
- ΟΗΕ: Η ισραηλινή επιδρομή σε φυλακή του Ιράν τον Ιούνιο ήταν έγκλημα πολέμου
- Τροχαία: Συνελήφθησαν 15 οδηγοί και αφαιρέθηκε το δίπλωμα σε άλλους 1.010 – 4.970 παραβάσεις το τετραήμερο στην Αττική



