Κοροναϊός: Κλειστά τα σχολεία στη Χίο λόγω των αυξημένων κρουσμάτων
Επιπλεόν ο φόβος, ότι οι χαμηλές θερμοκρασίες θα προκαλούσαν συνωστισμό των μαθητών σε κλειστούς χώρους, οδήγησαν τον Αντιπεριφερειάρχη Χίου σε αυτή την απόφαση
Ο αυξημένος αριθμός κρουσμάτων σε σχολεία της Χίου και ο φόβος, ότι οι χαμηλές θερμοκρασίες θα προκαλούσαν συνωστισμό των μαθητών σε κλειστούς χώρους, οδήγησαν τον Αντιπεριφερειάρχη Χίου Παντελή Βρουλή να πάρει χθες απόφαση για διήμερο κλείσιμο των σχολείων στο νησί.
Κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου του Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κώστα Μουτζούρη τέθηκαν σχετικά ερωτήματα για να παραδεχτεί ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Βρουλής, ότι ήταν πρόταση και του Δημάρχου Χίου, ο οποίος είχε εξαντλήσει το δικαίωμα των τριών ημερών, που μπορούσε ο ίδιος να αποφασίσει για κλειστά σχολεία.
Μετά από τρίωρη σύσκεψη πάρθηκε αυτή την απόφαση. Μάλιστα παρουσίασε και έγγραφο της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας που γνωμοδοτούσε για την αναστολή λειτουργίας ενός τμήματος του ΕΠΑΛ Χίου μέχρι και την Δευτέρα 31 Ιανουαρίου, για να αποδείξει το θέμα της αύξησης των κρουσμάτων.
Πάντως η πρόταση του Περιφερειάρχη κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου ήταν να ανοίξουν την Παρασκευή τα σχολεία, παρατηρώντας τις ακόμα καλύτερες καιρικές συνθήκες.
Όμως παρέμεινε η αρχική απόφαση μετά από παρέμβαση του αντιπεριφερειάρχη Παιδείας Στέλιου Καμπούρη που και με την εμπειρία του ως δάσκαλος, σημείωσε ότι πλέον τόσο οι εκπαιδευτικοί όσο και οι οικογένειες έχουν κάνει τον προγραμματισμό για την επόμενη ημέρα.
Με δεδομένο δε ότι στις 28 Ιανουαρίου θα τιμηθεί και η γιορτή Τριών Ιεραρχών αποφασίστηκε να μην αλλάξει κάτι και να ανοίξουν τα σχολεία κανονικά από Δευτέρα.
- Στα «ΝΕΑ» της Πέμπτης: – Δεν είμαι εχθρός – Είμαι ήδη νεκρός
- Γιορτή σήμερα 19 Μαρτίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Υπερθέαμα: Όλα τα γκολ της βραδιάς στο Champions League (vids)
- Συμπληρώθηκε το παζλ: Τα ζευγάρια της προημιτελικής φάσης του Champions League
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 19.03.2026]
- Τότεναμ – Ατλέτικο Μαδρίτης 3-2: Πρόκριση για τους «Ροχιμπλάνκος» και τώρα ισπανικός «εμφύλιος» (vid)





