Χαρίτσης – Έρχονται νέες αυξήσεις 20% σε βασικά είδη διατροφής και η κυβέρνηση αδρανεί
«Σήμερα το πρωί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και ο υπουργός Ανάπτυξης προανήγγειλαν μείωση του ΦΠΑ σε βασικά προϊόντα. Σε λιγότερο από μία ώρα τους είχε διαψεύσει ο υπουργός Οικονομικών», σημειώνει ο Αλέξης Χαρίτσης προσθέτοντας ότι «τα πράγματα θα ήταν κωμικά, αν δεν ήταν τόσο σοβαρά»
«Ενώ αναμένονται νέες αυξήσεις πάνω από 20% σε βασικά είδη διατροφής, η κυβέρνηση, όπως κάνει εδώ και μήνες, επιμένει να αδρανεί», τονίζει ο τομεάρχης Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης.
«Σήμερα το πρωί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και ο υπουργός Ανάπτυξης προανήγγειλαν μείωση του ΦΠΑ σε βασικά προϊόντα. Σε λιγότερο από μία ώρα τους είχε διαψεύσει ο υπουργός Οικονομικών», σημειώνει ο Αλέξης Χαρίτσης προσθέτοντας ότι «τα πράγματα θα ήταν κωμικά, αν δεν ήταν τόσο σοβαρά».
Δηλώνοντας ότι «η ακρίβεια δεν είναι μονόδρομος», καταθέτει τις βασικές προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία όπως είναι «η αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ», η «μείωση των ειδικών φόρων κατανάλωσης στην ενέργεια στα κατώτερα επιτρεπτά ευρωπαϊκά επίπεδα» και «η ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους της πανδημίας με κούρεμα της βασικής οφειλής».
«Χρειάζεται νέα αρχή», καταλήγει ο Αλέξης Χαρίτσης.
«Οι εκρηκτικές ανατιμήσεις απειλούν την κοινωνική συνοχή. Ενώ αναμένονται νέες αυξήσεις πάνω από 20% σε βασικά είδη διατροφής, η κυβέρνηση, όπως κάνει εδώ και μήνες, επιμένει να αδρανεί. Κι όταν δεν αδρανεί, βρίσκεται σε σύγχυση.
Σήμερα το πρωί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και ο υπουργός Ανάπτυξης προανήγγειλαν μείωση του ΦΠΑ σε βασικά προϊόντα. Σε λιγότερο από μία ώρα τους είχε διαψεύσει ο υπουργός Οικονομικών.
Τα πράγματα θα ήταν κωμικά, αν δεν ήταν τόσο σοβαρά. Γιατί δυστυχώς τον λογαριασμό της κυβερνητικής ιλαροτραγωδίας, τον πληρώνει η ελληνική κοινωνία. Η ακρίβεια όμως δεν είναι μονόδρομος. Υπάρχει διέξοδος.
Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία προτείνει:
-αύξηση κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ για να προστατευτεί το διαθέσιμο εισόδημα και να τονωθεί η κατανάλωση
-μείωση των ειδικών φόρων κατανάλωσης στην ενέργεια στα κατώτερα επιτρεπτά ευρωπαϊκά επίπεδα
-ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους της πανδημίας με κούρεμα της βασικής οφειλής για να πάρουν πολύτιμη ανάσα οι μικρομεσαίοι
-εντατικοί έλεγχοι και πάταξη της κερδοσκοπίας στην αγορά ενέργειας
-αξιοποίηση εθνικών και ευρωπαϊκών πόρων για τη στήριξη των ευάλωτων νοικοκυριών.
Δεν υπάρχουν πλέον δικαιολογίες, ούτε χρόνος για χάσιμο. Η χώρα χρειάζεται σοβαρή δημόσια πολιτική απέναντι στην ακρίβεια. Χρειάζεται νέα αρχή».
Στις 10 Μαΐου, το jazz trio των Camila Nebbia, Gonçalo Almeida και Sylvain Darrifourcq καταλαμβάνει τη σκηνή του θεάτρου Baumstrasse, ως «ζέσταμα» για τα φετινά Φ Hill Sessions