Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Γιάννης Χατζηθεοδοσίου - Αν δεν ληφθούν μέτρα οι ανατιμήσεις θα είναι εκτός ελέγχου

Γιάννης Χατζηθεοδοσίου – Αν δεν ληφθούν μέτρα οι ανατιμήσεις θα είναι εκτός ελέγχου

Υπογράμμισε ότι το μείζον ζήτημα που πλήττει νοικοκυριά και επιχειρήσεις είναι αυτό της ακρίβειας

Στην κατάσταση που επικρατεί στην αγορά αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος και του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, κάνοντας απολογισμό για τη χρονιά που φεύγει, αλλά και εκτιμήσεις για το νέο έτος.

Μείωση 40%

Μιλώντας στην ΕΡΤ1 με αφορμή τις τρεις μελέτες που εκπόνησε το επιμελητήριο, σε συνεργασία με την ICAP, για τις ζημιές της πανδημίας στην εστίαση, το λιανικό εμπόριο και τα περίπτερα, αναφέρθηκε στις απώλειες που είχαν οι επιχειρήσεις το 2020, επισημαίνοντας ότι τα περιοριστικά μέτρα οδήγησαν σε μείωση τζίρου πάνω από 40%.

Υπογράμμισε ότι το μείζον ζήτημα που πλήττει νοικοκυριά και επιχειρήσεις είναι αυτό της ακρίβειας και εξέφρασε την εκτίμηση πως, αν η κυβέρνηση δεν λάβει άμεσα μέτρα, οι ανατιμήσεις θα είναι πολύ μεγαλύτερες αμέσως μετά τις γιορτές, καθώς θα έχει εξαντληθεί το απόθεμα των επιχειρήσεων.

Σε κρίσιμο στάδιο

Η οικονομία βρίσκεται σε ένα κρίσιμο στάδιο, ανέφερε, προσθέτοντας ότι ο τζίρος που αναμένεται την περίοδο των εορτών είναι ένα αισιόδοξο στοιχείο, ωστόσο δεν αρκεί για να μπορέσουν να αποπληρωθούν οι συσσωρευμένες υποχρεώσεις.

Αμεσα αποφάσεις

Ο πρόεδρος της ΚΕΕ και του ΕΕΑ σημείωσε πως η επιμελητηριακή και επιχειρηματική κοινότητα αναμένει από την κυβέρνηση να λάβει άμεσα αποφάσεις για τη μετάθεση της αποπληρωμής της Επιστρεπτέας Προκαταβολής, τη μείωση του ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης από το 13% στο 6%, καθώς και την κάλυψη μέρος του κόστους του ηλεκτρικού ρεύματος, που για πολλές επιχειρήσεις αποτελεί έως και το 50% των συνολικών λειτουργικών εξόδων.

«Αν δεν ληφθούν μέτρα, οι ανατιμήσεις θα είναι εκτός ελέγχου» είπε ο κ. Χατζηθεοδοσίου, εξηγώντας ότι οι επιχειρήσεις δεν έχουν περιθώρια απορρόφησης των αυξήσεων στις τιμές ενέργειας, μεταφορικών και πρώτων υλών.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024