Αφρικανική Πανώλη Χοίρων – Δεκάδες τα νέα κρούσματα – Που εντοπίστηκαν
Στη Βουλγαρία έχουν εντοπισθεί από 31.12.2021 έως 7.1.2022, 107 εστίες σε αγριόχοιρους.
Νέα κρούσματα αφρικανικής πανώλης των χοίρων εντοπίστηκαν σε περιοχές της Βουλγαρίας σε κοντινή απόσταση από τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα.
Συγκεκριμένα, στις 6 και 7 Ιανουαρίου 2022 μέσω του συστήματος ADIS της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κοινοποιήθηκαν, μεταξύ άλλων, δέκα εννέα (19) δευτερογενείς εστίες Αφρικανικής Πανώλης των χοίρων (ΑΠΧ) σε αγριόχοιρους στην Βουλγαρία στις περιοχές Haskovo (2 εστίες), Kardzhali (7 εστίες) και Smolyan (10 εστίες) σε κοντινή απόσταση από τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα.
Να σημειωθεί, σύμφωνα με ενημέρωση του Τμήματος Λοιμωδών και Παρασιτικών Νοσημάτων του ΥπΑΑΤ, στη Βουλγαρία έχουν εντοπισθεί από 31.12.2021 έως 7.1.2022, 107 εστίες σε αγριόχοιρους.
Οι εστίες αυτές αφορούν σε θηρευμένους αγριόχοιρους στο πλαίσιο Γενικής Επιτήρησης του νοσήματος στην χώρα αυτή.
Προκειμένου να αποτραπεί η είσοδος της ΑΠΧ στη χώρα και να αποφευχθεί μια επιζωοτία, εφιστάται η προσοχή στις αρμόδιες κτηνιατρικές αρχές για την πιστή εφαρμογή μέτρων.
- Επιστρέφει στην αγωνιστική δράση ο Ιωαννίδης
- Τρόφιμα: Το κόστος, κεντρική ανησυχία το 2026 – Από το Λας Βέγκας μέχρι τη Γερμανία και από εκεί στην Ελλάδα
- Χίος: Χτύπησε με πέτρα στο κεφάλι τη 19χρονη φίλη του – Έγινε αντιληπτός από αστυνομικό εκτός υπηρεσίας
- Προκόπης Παυλόπουλος: Παρέμβαση για τη Συνταγματική Αναθεώρηση
- Γιατροί Χίου: Χάθηκαν τόσοι αθώοι εν καιρώ ειρήνης, στα νερά ενός νησιού που γνωρίζει τη σημαίνει ξεριζωμός
- Άνοιγμα των Ιονίων Νήσων στην ινδική αγορά με επίκεντρο την Κέρκυρα



