Κοροναϊός – Αγωνία για 16χρονη διασωληνωμένη στη Λάρισα
Οι γιατροί που παρακολουθούν τη 16χρονη επισημαίνουν πως η περίπτωσή της αποτελεί απόδειξη του γιατί πρέπει να εμβολιαστούν και τα παιδιά.
Στη ΜΕΘ του νοσοκομείου της Λάρισας νοσηλεύεται με κοροναϊό μια 16χρονη, η οποία δίνει τη δική της μάχη να ξεπεράσει τη νόσο και να επανέλθει.
Η κατάστασή της προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία, όπως αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες, με τους γιατρούς να δίνουν αγώνα έτσι ώστε να τη βοηθήσουν να ξεπεράσει αυτή την περιπέτεια.
Αξίζει να σημειωθεί πως η 16χρονη φέρεται να έχει νοσήσει για δεύτερη φορά, καθώς και τον Οκτώβριο είχε βρεθεί θετική στον κοροναϊό. Τώρα, η ανήλικη νοσηλευόταν αρχικά στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, όμως, η κατάστασή της επιδεινώθηκε και κρίθηκε σκόπιμο να διακομιστεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, έτσι ώστε να διασωληνωθεί.
Οι γιατροί που παρακολουθούν τη 16χρονη επισημαίνουν πως η περίπτωσή της αποτελεί απόδειξη του γιατί πρέπει να εμβολιαστούν και τα παιδιά.
Η 16χρονη, ωστόσο, δεν είναι η μοναδική ανήλικη που νοσηλεύεται διασωληνωμένη λόγω κοροναϊού. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΕΟΔΥ, τα παιδιά ηλικίας 0 ως 17 ετών που βρίσκονται σε ΜΕΘ στην Ελλάδα είναι δυο. Συγκεκριμένα, η πρώτη διασωλήνωση ανήλικου σημειώθηκε στις 13 Δεκεμβρίου, ενώ η δεύτερη έγινε πριν από μερικά 24ωρα, καθώς στα δεδομένα του ΕΟΔΥ αποτυπώθηκε στην ενημέρωση της 18ης Δεκεμβρίου.
- Το μοιραίο λάθος της Δύσης: Στράφηκε στις υπηρεσίες και ερήμωσε τα εργοστάσια
- «Οι Στρατηγικές του Έρωτα»: Μια απολαυστική κωμωδία στο Θέατρο Θησείον
- The Expla-in Project: Πώς μπορεί ο πόλεμος στο Ιράν να επηρεάσει τα ελληνοτουρκικά;
- Και όμως αυτή η κυβέρνηση δεν εγγυάται τη σταθερότητα
- Όσκαρ 2026: Η ελληνικής καταγωγής Κασσάνδρα Κουλουκουντή η νικήτρια της νέας κατηγορίας των βραβείων
- Ε-ΕΦΚΑ – ΔΥΠΑ: Ποιοι πάνε «ταμείο» από σήμερα έως και την Παρασκευή




