
Καναδάς – Έφτιαξαν αλυσίδα με 2.190 χάρτινες χιονονιφάδες, ύψους 404 μέτρων και μπήκαν στο βιβλίο Γκίνες
Τις χάρτινες νιφάδες κατασκεύασαν παιδιά από όλη την χώρα και σε αυτές έγραψαν τις ανησυχίες τους για θέματα κλιματικής αλλαγής.
Οργάνωση προστασίας του περιβάλλοντος συνέλεξε 2.190 χάρτινες χιονονιφάδες κατασκευασμένες από παιδιά σε όλο τον Καναδά για να συνθέσει τη μεγαλύτερη αλυσίδα νιφάδων χιονιού από χαρτί στον κόσμο.
H Guinness World Records, υπεύθυνη για το βιβλίο καταγραφής παγκόσμιων ρεκόρ Γκίνες επιβεβαίωσε ότι η οργάνωση προστασίας του περιβάλλοντος για παιδιά κατέρριψε το παγκόσμιο ρεκόρ, όταν η αλυσίδα συναρμολογήθηκε στον ζωολογικό κήπο του Τορόντο και το ύψος της ήταν περίπου 404 μέτρα.
«Αξίζει να ακουστεί η φωνή των παιδιών μας»
Η Earth Rangers συγκέντρωσε τις νιφάδες χιονιού φτιαγμένες από παιδιά σε όλο τον Καναδά από τον Ιούνιο. Από τα παιδιά ζητήθηκε να γράψουν στις χάρτινες δημιουργίες τους τις ανησυχίες τους για θέματα κλιματικής αλλαγής και τις ελπίδες τους για το μέλλον.
«Οι χιονονιφάδες αντιπροσωπεύουν ένα μέρος του πληθυσμού που αξίζει να ακουστεί η φωνή του: τα παιδιά μας. Ενώ πολλοί ενήλικες μπορεί να βλέπουν την κλιματική κρίση ως ανυπέρβλητη, τα παιδιά γνωρίζουν ότι αυτό δεν αποτελεί επιλογή» είπε ο Τόβα Μπαρόκας, πρόεδρος της Earth Rangers.
«Έχει ζωτική σημασία να αισθάνονται αισιόδοξα ότι μπορούμε να αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε πρόκληση, ακόμη και μια τόσο μεγάλη όσο η κλιματική αλλαγή, αν συνεργαστούμε».
Δείτε και το σχετικό βίντεο:
- Η Ρωσία ανακοινώνει την κατάρριψη 148 ουκρανικών drones μέσα σε 3 ώρες
- Συρία: Ο Ζελένσκι συναντήθηκε με τον πρώην… τζιχαντιστή Τζολάνι, συνοδευόμενος από τον Φιντάν
- Λίβανος: 11 νεκροί από ισραηλινά πλήγματα – Κοριτσάκι 4 ετών ανάμεσά τους
- Πετρέλαιο: Ανοίγουν με άνοδο οι αγορές και οι τιμές για το WTI και το Brent ξεπερνούν τα 110 δολάρια το βαρέλι
- Νιγηρία: Τουλάχιστον 17 νεκροί σε επίθεση ενόπλων
- ΗΠΑ: Σφοδρές αντιδράσεις για το «παραλήρημα» του Τραμπ – «Αντισταθείτε στην τρέλα του»




