Κοροναϊός – Υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού ο Μητροπολίτης Δωδώνης
Ο Μητροπολίτης Δωδώνης χαρακτήρισε αδιανόητες τις αντιδράσεις όσον αφορά το θέμα του υποχρεωτικού εμβολιασμού
Υπέρ της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού κατά του κοροναϊού τάχθηκε ξεκάθαρα ο Μητροπολίτης Δωδώνης Χρυσόστομος.
«Είχα πει από την αρχή ότι θα πρέπει να γίνει υποχρεωτικό για εκείνους που πληρώνονται από το ελληνικό Δημόσιο ή από τα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου. Θα είχε λήξει το θέμα», ανέφερε ο ίδιος στον ΑΝΤ1, σημειώνοντας πως είναι λογικό ότι καμία Κυβέρνηση δεν θα ήθελε να χρεωθεί ένα δυσμενές μέτρο.
«Δυστυχώς, δεν έχουμε μυαλό. Παρασύρεται ο κόσμος από “παρλαπίπες”, αν επιτρέπεται η έκφραση. Πιστεύουν οι άνθρωποι στα τσιπάκια και σε διάφορα άλλα που λένε», συμπλήρωσε.
Μικρόμυαλοι όσοι εκφράζουν αντιρρήσεις
Χαρακτήρισε αδιανόητες τις αντιδράσεις, ενώ δεν δίστασε να χαρακτηρίσει μικρόμυαλους τους ιερείς που εκφράζουν αντιρρήσεις.
Ειδικότερα για τον Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμά, ο οποίος νοσεί και αρνήθηκε να διακομιστεί στο νοσοκομείο, δήλωσε:
«Σέβομαι πάρα πολύ από τον ασθενούντα αδελφό και λυπάμαι πάρα πολύ, αλλά δεν θα τον εξαιρέσω από ανθρώπους που είναι μικρόνοες. Είναι άνθρωπος με πολύ ευγένεια και καλοσύνη, αλλά με λίγο μυαλό».
Διαβάστε επίσης: Με κοροναϊό ο αρνητής μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμάς – Αρνείται να μεταφερθεί στο νοσοκομείο
Συμπλήρωσε, μάλιστα, πως «Όταν δεν πειθαρχείς στις αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου, θέτεις τον εαυτό σου εκτός Εκκλησίας».
Τέλος, αναφορικά με τις αντιδράσεις προς το πρόσωπο του, χρησιμοποίησε μία πρόσφατη ρήση του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου:
«Σκασίλα μου!»
- Ουκρανία: Ικανοποίηση Τραμπ για την πορεία των συνομιλιών με στόχο τον τερματισμό του πολέμου
- Βολιβία: Τουλάχιστον 14 νεκροί σε δυστύχημα με λεωφορείο που έπεσε σε γκρεμό 150 μέτρων
- Ιράν: Ο Τραμπ χαιρετίζει τις «πολύ καλές» συνομιλίες που θα συνεχιστούν «την επόμενη εβδομάδα»
- Επσταϊν – Γαλλία: Η εισαγγελία ξεκινά έρευνα σε βάρος του πρώην υπουργού πολιτισμού Τζακ Λανγκ
- Στου Ζωγράφου κάποιον βρήκε & έδωσε χρήματα και κινητό στη Λόρα είπε ο δικηγόρος της οικογένειας της
- Θεσσαλονίκη: Βόμβες μολότοφ και επεισόδια στο κέντρο μεταξύ κουκουλοφόρων και ΜΑΤ