Παραλλαγή Όμικρον – Καραντίνα μεγαλύτερης διάρκειας για όσους μολυνθούν στη Νορβηγία
Είναι πιθανόν ότι η Όμικρον θα εξαπλωθεί στη Νορβηγία, αν και το συγκεκριμένο παραλλαγμένο στέλεχος δεν έχει ακόμα εντοπιστεί στη χώρα, όπως έχουν ανακοινώσει οι υγειονομικές αρχές.
Η Νορβηγία θα επιδιώξει να περιορίσει την πιθανή εξάπλωση του παραλλαγμένου στελέχους Όμικρον με μέτρα που περιλαμβάνουν την επιβολή απομόνωσης μεγαλύτερης διάρκειας για όσους βρεθεί ότι έχουν μολυνθεί, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της κυβέρνησης.
Είναι πιθανόν ότι η Όμικρον θα εξαπλωθεί στη Νορβηγία, αν και το συγκεκριμένο παραλλαγμένο στέλεχος δεν έχει ακόμα εντοπιστεί στη χώρα, όπως έχουν ανακοινώσει οι υγειονομικές αρχές.
«Το νέο παραλλαγμένο στέλεχος του ιού τονίζει την ανάγκη για ταχύ εμβολιασμό με την πρώτη και τη δεύτερη δόση για αυτούς που δεν τις έχουν λάβει και με ενισχυτική δόση για αυτούς που πληρούν τα σχετικά κριτήρια», δήλωσε η υπουργός Υγείας Ίνγκβιλντ Κιέρκολ σε ανακοίνωση.
Εκτός από την απομόνωση μεγαλύτερης διάρκειας για όσους έχουν μολυνθεί, σε καραντίνα θα πρέπει να μπαίνουν και τα μέλη της ίδιας οικογένειας, ενώ η διενέργεια τεστ γίνεται υποχρεωτική για άλλες στενές επαφές, ανεξάρτητα από το εάν είχαν εμβολιαστεί ή όχι, δήλωσε η ίδια.
Η κυβέρνηση επέβαλε την Παρασκευή περιορισμούς για ταξιδιώτες από χώρες της νότιας Αφρικής όπου εντοπίστηκε αρχικά το νέο μεταλλαγμένο στέλεχος.
Πηγή: ΑΠΕ
- Φλοίσβος – Ολυμπιακός ΟΝΕΧ 3-1: Στα προημιτελικά του Κυπέλλου η ομάδα του Παλαιού Φαλήρου
- Βουλή: Βαρύ το κλίμα στη συζήτηση για το μεταναστευτικό ν/σ – Αντιπολιτευτικό σφυροκόπημα στον απόηχο της τραγωδίας
- Εξαφάνιση Λόρα: «Είμαι σίγουρος ότι την είδα στο Αμβούργο» λέει Έλληνας κάτοικος Γερμανίας
- Οι τρεις συστάσεις του ΔΝΤ για την «αναζωογόνηση» της Ευρώπης
- Σφοδρή σύγκρουση δύο αυτοκινήτων στη Ρωσία – Πετάχτηκε εκτός οχήματος ο ένας οδηγός
- Ξεκίνησε το σκάκι στα 5 της, ήταν βασίλισσα στα 12 – Το «πείραμα» που νίκησε Καρπόφ και Κασπάροφ





