Θωμαΐδης – Προτείνει τοπικά μέτρα για να «σωθούν» τα Χριστούγεννα
Ο Νίκος Θωμαΐδης ανησυχεί για την πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα και προτείνει μέτρα τοπικού χαρακτήρα.
Για την πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα, μίλησε ο καθηγητής Νίκος Θωμαΐδης, ενώ πρότεινε να παρθούν μέτρα τοπικού χαρακτήρα για να «σωθούν» τα Χριστούγεννα.
Ο κ. Θωμαΐδης τόνισε ότι υπάρχει σταθεροποίηση του ιικού φορτίου στα λύματα της Αττικής, μιλώντας στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Πρωινοί Τύποι».
Για τη θετικότητα
Εκτιμώντας την κατάσταση συνολικά στη χώρα, είπε πως συγκριτικά με άλλες χώρες «δεν είμαστε άσχημα, η θετικότητα είναι στο 1,5 και στις κόκκινες περιοχές φαίνεται να επιβραδύνεται».
Σχετικά με τα μέτρα, επέμεινε πως «ίσως χρειαστούν τοπικοί περιορισμοί τις επόμενες δύο εβδομάδες, ώστε να μην έχουμε μετάδοση τα Χριστούγεννα».
Παραδέχθηκε ότι, «ο μόνος δείκτης που ανεβαίνει είναι οι νεκροί και οι διασωληνωμένοι» εξηγώντας πως «οι εισαγωγές αφορούν κυρίως ανθρώπους άνω των 60 και στις ΜΕΘ άνω των 70 ετών, η πλειονότητα των οποίων είναι ανεμβολίαστοι».
Για την παραλλαγή Όμικρον
Ερωτηθείς, τέλος για την παραλλαγή Όμικρον και για τη μεταδοτικότητά της, είπε πως «περιμέναμε επικράτηση της Δέλτα τον Αύγουστο και μέσα στον Ιούλιο είχε επικρατήσει. Οι πρώτες ενδείξεις της Όμικρον δείχνουν ότι είναι πολύ πιο μεταδοτική από τη Δέλτα. Δεν ξέρουμε αν θα επικρατήσει, ξέρουμε ότι είναι πολύ πιο μεταδοτική.
Σε αυτό το σημείο είναι πολύ σημαντική η ιχνηλάτηση», κατέληξε.
- Δίκη υποκλοπών: Τα e-mails που «καίνε» τον Σωτήρη Ντάλα για τη συνεργασία της Krikel με τους ισραηλινούς της Elbit Systems
- Η Σαβίνα Γιαννάτου και ο πιανίστας Σπύρος Μάνεσης συναντιούνται στο Theatre Of the No
- Κυρ. Μητσοτάκης: «Συννεφιασμένη» η επέτειος των 10 χρόνων αρχηγίας του στη ΝΔ, παρά τις θριαμβολογίες
- Η αντιπολιτική δεν μπορεί να είναι η απάντηση – γιατί τότε απλώς θα έχουμε Μητσοτάκη για πάντα
- Πρεμιέρα σήμερα για τις χειμερινές εκπτώσεις: Όσα πρέπει να ξέρετε
- Αρκάς: Η καλημέρα της Δευτέρας



