Ο chef Τίμος Ζαχαράτος φτιάχνει γαλακτομπούρεκο σε κανταΐφι
Μέσα σε μισή ώρα μπορείτε να έχετε έτοιμο ένα πεντανόστιμο γλυκό.
Ο chef της εκπομπής «Πάμε Δανάη!», Τίμος Ζαχαράτος, μας ετοιμάζει ένα γαλακτομπούρεκο σε κανταΐφι.
Η συνταγή είναι εύκολη και γρήγορη. Δοκιμάστε τη και δεν θα το μετανιώσετε.
Υλικά
- 1 πακέτο κανταΐφι βάση
- 1,5 λίτρο φράσκο γάλα
- 800 ml κρέμα γάλακτος 35%
- 250 γρ. ζάχαρη
- 5 αβγά
- 3 κρόκοι
- Ξύσμα από 1 λεμόνι ακέρωτο
- 250 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
- 2 βανίλιες
- 1 ξύλο κανέλας
- 100 γρ βούτυρο
Για το σιρόπι
- 500 ml νερό
- 600 γρ. ζάχαρξ
- Γαρύφαλλο
- Ξύσμα από λεμόνι
- «Ολυμπιακός και Μόρις συμφώνησαν ως το τέλος της σεζόν»
- Η Kaspersky προειδοποιεί για έκρηξη κυβερνοεπιθέσεων κατά επιχειρήσεων στην Ελλάδα
- Κρήτη: Σήμερα η κηδεία του 40χρονου ορειβάτη που έχασε τη ζωή του έπειτα από σοβαρό τραυματισμό σε φαράγγι
- Δεν πάει στο Όσλο για το Νόμπελ η Μαρίνα Κορίνα Ματσάδο – Θα παραλάβει το βραβείο η κόρη της
- Τα Χριστούγεννα ο σκύλος… αποσυντονίζεται – Ποιος ο λόγος;
- Οι αιτίες που ένας σκύλος καταχωνιάζει πράγματα

