Χανιά – Σκότωσαν κρι-κρι μέσα στο Φαράγγι της Σαμαριάς
Λίγο πριν τα μεσάνυχτα του Σαββάτου ο δασοφύλακας άκουσε τον πυροβολισμό που σκότωσε το άτυχο ζώο στον Εθνικό Δρυμό Σαμαριάς στα Χανιά.
Έναν θηλυκό κρητικό αίγαγρο (κρι κρι) σκότωσαν κατά τη διάρκεια της νύκτας άγνωστοι δράστες, εντός του Εθνικού Δρυμού Λευκών Ορέων (Σαμαριάς), όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της η Διεύθυνση Δασών Χανίων.
Λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Κυριακής
Σύμφωνα με την ανακοίνωση «το Σάββατο 30 Οκτώβριου και ώρα 23.55 ο δασοφύλακας του φυλακίου στο Ξυλόσκαλο Ομαλού άκουσε πυροβολισμό πάνω από το δασικό φυλάκιο. Άμεσα κινητοποιήθηκε και διαπίστωσε ότι δυο άτομα με φακούς βρισκόταν πλησίον του φυλακίου αλλά με τις ενέργειες του δασοφύλακα τράπηκαν σε φυγή με ιδιωτικό όχημα.
Δυστυχώς σε έλεγχο που έκανε ο δασοφύλακας αντίκρισε ένα αποτρόπαιο θέαμα, ένα θηλυκό κρητικό αίγαγρο σκοτωμένο εντός του Εθνικού Δρυμού».
Στην ανακοίνωση η Διεύθυνση Δασών χαρακτηρίζει την ενέργεια των δραστών, «πράξη νυχτερινής ανανδρίας από δειλούς όπως χαρακτηριστικά αναφέρει που θεωρούν «μαγκιά» την θήρευση απαγορευμένων και αυστηρά προστατευομένων ζώων, ζώων που για την προστασία αυτών κηρύχτηκε η ευρύτερη περιοχή Εθνικός Δρυμός προσφέροντας σε όλη την κοινωνία της ΠΕ Χανιών.
Πράξη άνανδρη που επαναλαμβάνεται μετά από δέκα έτη καθώς το 2011 βρέθηκαν τέσσερις σκοτωμένοι αίγαγροι εντός του Εθνικού Δρυμού». Η υπηρεσία σύμφωνα με την ανακοίνωση της θα προβεί σε πρωτόκολλο μήνυσης.
Πηγή φωτογραφιών: Wikipedia
- Άρης: Έφτασε στη Θεσσαλονίκη για τους κιτρινόμαυρους ο Χόνγκλα (pics)
- Αλλαγές σε ΕΠΟ και διαιτησία: Οι 20 Ενώσεις του «νέου κύματος» και… έρχονται και άλλες
- Μινεάπολη: Νέο βίντεο με τη στιγμή που ο πράκτορας της ICE σκοτώνει την 37χρονη
- Ιράν: Μακρόν, Στάρμερ και Μερτς καταδικάζουν τη δολοφονία διαδηλωτών και καλούν σε αυτοσυγκράτηση
- Το χάσμα μεγαλώνει: Τρεις φορές περισσότεροι άντρες προσλήφθηκαν το 2025
- Η καριέρα της Τζέιν Σέιμουρ πήρε την κάτω βόλτα όταν απέκτησε τη φήμη του «κοριτσιού του Τζέιμς Μποντ»

