Νέα πρόκληση Τατάρ – Δεν υπάρχει κυπριακότητα – «Είτε είσαι Τούρκος είτε Ελληνας»
Σε νέες προκλητικές δηλώσεις προχώρησε ο τουρκοκύπριος ηγέτης Ερσίν Τατάρ, ο οποίος «κατάργησε» την κυπριακότητα και για μια ακόμη φορά εξύμνησε την τουρκική στρατιωτική εισβολή στην Κύπρο, τον Ιούλιο του 1974.
Στην Κύπρο υπάρχουν δύο «χωριστοί λαοί» και δεν υπάρχει έννοια της κυπριακότητας, δήλωσε ο τουρκοκύπριος ηγέτης Ερσίν Τατάρ, προσθέτοντας ότι «είτε είσαι Τούρκος είτε Ελληνας. Ως Τουρκοκύπριοι, καταφέραμε να διατηρήσουμε την παρουσία μας εδώ αναπτύσσοντας καλές σχέσεις με τη μητέρα πατρίδα και λαμβάνοντας την υποστήριξή της».
«Η εθνική υπόθεση»
Σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο κ. Τατάρ έκανε αυτές τις δηλώσεις μιλώντας σε συνάντηση που είχε με αντιπροσωπεία της «Πλατφόρμας σκέψης και αλληλεγγύης Σακάρια», κατά την οποία ανέφερε, ανάμεσα σε άλλα, ότι οι σχέσεις ψευδοκράτους – Τουρκίας είναι πολύτιμες και «η εθνική υπόθεση συνεχίζεται από κοινού».
Ο τουρκοκύπριος ηγέτης υποστήριξε ότι το πρωί της 20ης Ιουλίου 1974 οι Τουρκοκύπριοι ξαναγεννήθηκαν και απέκτησαν την ανεξαρτησία τους όταν τα Μεχμετσίκ (τουρκικός στρατός) πάτησαν το πόδι τους στο νησί.
Εκτοτε έχει σημειωθεί μεγάλη πρόοδος, πρόσθεσε. Κανείς δεν μπορεί να αγνοήσει την πραγματικότητα της ύπαρξης του ψευδοκράτους, ισχυρίστηκε, «κανείς δεν μπορεί να υποτιμήσει τους Τουρκοκύπριους με το θάρρος και τον ηρωισμό που προέκυψε εκείνη την εποχή, με το τίμημα που πληρώθηκε».
Οι αντιφρονούντες…
Ο Ερσίν Τατάρ μίλησε για αντιφρονούντες που λένε ότι η πολιτική που ακολουθεί είναι λανθασμένη. «Σε αυτές τις διαδικασίες, πιστεύω ότι οι άνθρωποι που σκέφτονται όπως εμείς πρέπει να είναι πάντα πιστοί στην πατρίδα και ότι οι Τουρκοκύπριοι πρέπει να είναι σε θέση να πολεμήσουν αυτόν τον αγώνα με τη δική τους εθνική ταυτότητα και πνευματικότητα», υποστήριξε.
Πηγή: philenews
- Βενεζουέλα: Νέες κυρώσεις των ΗΠΑ – Στο στόχαστρο τάνκερ και συγγενείς του Μαδούρο
- Κίλμαρ Αμπρέγο Γκαρσία: Ελεύθερος και πάλι ο μετανάστης-σύμβολο με εντολή της δικαιοσύνης
- Στα «ΝΕΑ» της Παρασκευής: Η Ελλάδα επιστρέφει
- Και προνόμια υπηκοότητας «πουλάει» η χρυσή βίζα Τραμπ
- Κυριάκος Πιερρακάκης: Συγχαρητήρια από ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ
- Ασταμάτητη η Στρασμπούρ (1-0), άνετο διπλό της Πάλας στην Ιρλανδία (3-0) – Η βαθμολογία


