Επίθεση με βιτριόλι – Συγκλονιστικές καταθέσεις από τον ψυχίατρο της Ιωάννας και την Αννίτα Ναθαναήλ
Κατά τη διάρκεια της σημερινής διαδικασίας ολοκληρώθηκαν οι καταθέσεις μαρτύρων κατηγορητηρίου .Ο ψυχίατρος που την παρακολουθεί και η Αννίτα Ναθαναήλ με την οποία δημιούργησε φιλική σχέση μετά την επίθεση αναφέρθηκαν στην ψυχολογία της Ιωάννας και περιέγραψαν το φόβο που εξακολουθεί να νιώθει η παθούσα.
Με κενό το εδώλιο της κατηγορουμένης ξεκίνησε η σημερινή συνεδρίαση του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου για την επίθεση με βιτριόλι σε βάρος της Ιωάννας Παλιοσπύρου.
Κατά τη διάρκεια της σημερινής διαδικασίας ολοκληρώθηκαν οι καταθέσεις μαρτύρων κατηγορητηρίου .Ο ψυχίατρος που την παρακολουθεί και η Αννίτα Ναθαναήλ με την οποία δημιούργησε φιλική σχέση μετά την επίθεση αναφέρθηκαν στην ψυχολογία της Ιωάννας και περιέγραψαν το φόβο που εξακολουθεί να νιώθει η παθούσα.
«Έχω συναντήσει ανθρώπους χωρίς χέρι, χωρίς πόδι, χωρίς σάλπιγγα, αλλά ποτέ άνθρωπο χωρίς πρόσωπο» ανέφερε Κοντοάγγελος Κωνσταντίνος, ο ψυχίατρος που παρακολουθεί την Ιωάννα Παλιοσπύρου, εξηγώντας ταυτόχρονα πως ο βασικός αγώνας είναι να εξαφανιστεί η σκέψη της αυτοκτονίας.
«Συγκλονίστηκα από την εικόνα, είδα ένα άνθρωπο που δεν έχει καμία ελπίδα, κανένα όνειρο, παρά μόνο τον προσωπικό της θάνατο.
Καθήκον μου είναι να κρατήσω την Ιωάννα στη ζωή ‘ εξήγησε ο μάρτυρας.
Μάλιστα, υπογράμμισε ότι «η αίσθηση της αυτοκτονίας ήταν επειδή δε θα γίνει ποτέ καλά, κλεισμένη στο σκοτάδι έχει μόνο πάρα τη μάνα και τις φίλες της. Μέσα από αυτή τη βάρβαρη πράξη αντιμετωπίζουμε μια σοβαρή μετά τραυματική διαταραχή. Όσοι παθαίνουν βαριά τραύματα από βιασμό, κακοποίηση τροχαίο κλπ βιώνουν ξανά και ξανά το τραύμα και τη στιγμή του θανάτου. Ο εγκέφαλος της έχει καταγράψει το τραύμα σαν μια βλάβη που δεν φεύγει. Τα ρούχα της μυρίζουν ακόμα μετά από τόσο καιρό βιτριόλι. Δεν μπορώ να προσδιορίσω ποτέ τι έφταιξε» είπε.
Με την φαρμακευτική αγωγή κατάφερε να αντέξει τα χειρουργεία η Ιωαννα Παλιοσπύρου, η οποία όπως περιέγραψε ο ψυχίατρος νιώθει φόβο. «Κυρίως διαχειρίζομαι το φόβο της Ιωάννας για μετά την αποφυλάκιση της κατηγορούμενης. Συνεχώς με ρωτά αν κινδυνεύει και δεν μπορώ να της απαντήσω.
Είναι ένας άνθρωπος με ψυχικά αποθέματα και δυνάμεις, δεν μπορούν όλοι να το διαχειριστούν αυτό».
Η κατάθεση της Αννίτας Ναθαναήλ
«Γνωρίζω μόνο την Ιωάννα. Την γνώρισα κατά τα τέλη του έτους. Συγκλονίστηκα από τη βιαιότητα του εγκλήματος. Σκέφτηκα ότι θα μπορούσε να είχε συμβεί στις κόρες μου. Ήταν ένα διαλυμένο κορίτσι. Μας πήρε καιρό να την πλησιάσω. Ήταν δύσπιστη. Δύσκολο να εμπιστευτεί κάποιον τρίτο. Προσπαθούσα να την τονώσω, να δει ότι υπάρχει
Αναφερόμενη στην ψυχολογία του θύματος, η μάρτυρας αποκάλυψε: «Πολλές φορές έχει πει να δώσει τέλος στη ζωή της. Ο ψυχίατρος της κάνει εξαιρετική δουλειά, προσπαθούμε να κοιτάμε με αισιοδοξία το μέλλον. Εχει κάνει βουτιά τις τελευταίες ημέρες η ψυχολογία της, η στάση της κατηγορούμενη έχει ξαναβάλει το φόβο στη ζωή της, αναρωτιέται τι θα γίνει μετά από όλα αυτά. Αυτό που την κρατα στη ζωή είναι τα μηνύματα του κόσμου’.
- Τι λέει ο 59ρονος που έπεσε θύμα απάτης και του έκλεψαν δύο πλάκες χρυσού – Βίντεο ντοκουμέντο
- Οχρίδα – Ολυμπιακός 25-24: «Λύγισαν» και αποκλείστηκαν οι «ερυθρόλευκοι»
- Στην σύγχρονη αγορά εργασίας δεν αρκεί να είσαι καλός – Πρέπει να είσαι τέλειος…
- Swearing-In Ceremony on Sat. After Mini Reshuffle
- Η αποστολή του Ολυμπιακού για το ντέρμπι με την ΑΕΚ
- Κέιτ Μπέκινσεϊλ: Βάζει στόχο την πατριαρχία του Χόλιγουντ – To πέος του Μαρκ Ράφαλο και η Γάζα
- Ισόβια στον καθηγητή πολεμικών τεχνών για τη δολοφονία της Ολγας – Συγκλονίζει η μητέρας της
- Σοκαριστικό τροχαίο στον Πειραιά – 17χρονος παρασύρθηκε από αστικό λεωφορείο – Έχει προσαχθεί ο οδηγός
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 04.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/enq-1998-sqq-CriDQFQ-unsplash-315x220.jpg)




































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442