Κινητοποιήσεις υγειονομικών στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης – Κατάληψη στη διοίκηση του Βοστανείου
Σύμφωνα με την διοίκηση του Νοσοκομείου Μυτιλήνης δεν κατέθεσαν πιστοποιητικό εμβολιασμού μέχρι το βράδυ της Τρίτης 31 Αυγούστου και από σήμερα μπαίνουν σε αναστολή εργασίας 35 υγειονομικοί του Βοστάνειου Νοσοκομείου στη Λέσβο, κυρίως νοσηλευτές αλλά και 6 γιατροί, σύμφωνα με τα στοιχεία της διοίκησης.
Κινητοποιήσεις έχουν ξεκινήσει από το πρωί της Τετάρτης εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης αντιδρώντας στο μέτρο της υποχρεωτικής αργίας για τους ανεμβολίαστους νοσηλευτές και γιατρούς του Ιδρύματος.
Οι συγκεντρωμένοι στον αύλειο χώρο του Βοστανείου προχώρησαν σε κατάληψη των γραφείων του διοικητή και του προσωπικού.
Σύμφωνα με την διοίκηση του Νοσοκομείου Μυτιλήνης δεν κατέθεσαν πιστοποιητικό εμβολιασμού μέχρι το βράδυ της Τρίτης 31 Αυγούστου και από σήμερα μπαίνουν σε αναστολή εργασίας 35 υγειονομικοί του Βοστάνειου Νοσοκομείου στη Λέσβο, κυρίως νοσηλευτές αλλά και 6 γιατροί, σύμφωνα με τα στοιχεία της διοίκησης.
Οι υγειονομικοί – όπως αναφέρει η ΕΡΤ Αιγαίου – δεν πείστηκαν να εμβολιασθούν με χαρακτηριστική την περίπτωση του μοναδικού ογκολόγου του νοσοκομείου, που γνωρίζει την κάθε περίπτωση ξεχωριστά των 1000 περίπου ασθενών που παρακολουθεί στο νησί. Σύμφωνα με το σχεδιασμό της διοίκησης του Βοστάνειου, τις επόμενες μέρες θα μετακινείται για λίγες μέρες ογκολόγος από νοσοκομείο των Αθηνών, για να καλύψει το κενό στην ογκολογική κλινική.
Όμως και σε άλλες κλινικές, όπως στην παθολογική, στην παιδιατρική, αλλά και στη ΜΕΘ θα δημιουργηθούν προβλήματα καθώς ανεμβολίαστοι γιατροί μπαίνουν σε αναστολή εργασίας. Η πλειοψηφία των ανεμβολίαστων υγειονομικών είναι νοσηλευτές που η απουσία τους θα κοστίσει στο νοσοκομείο αφού οι εμβολιασμένοι συνάδελφοί τους θα κληθούν να καλύψουν τα κενά.
- Σκάνδαλο Επσταϊν: Μια κατάθεση του 2006 αποκαλύπτει ότι ο Τραμπ γνώριζε για τα εγκλήματα του πρώην φίλου του
- Πορτογαλία: Παραίτηση της υπουργού Εσωτερικών υπό το βάρος των επικρίσεων έπειτα από τη φονική κακοκαιρία
- Ισραήλ: Αποβίβασαν δημοσιογράφο από το αεροσκάφος του Νετανιάχου για «να ελέγξουν τις επαφές του»
- Στα «ΝΕΑ» της Τετάρτης: Ανοίγει παράθυρο σε πυρηνικά όπλα
- Νορβηγία: Το σκάνδαλο Έπσταϊν θα διερευνηθεί από κοινοβουλευτική επιτροπή
- Νέο εργαλείο επιτρέπει να διαγράψετε ανεπιθύμητες φωτογραφίες από το Google Search



