Ρωσία – Σχεδόν 800 νεκροί σε μία μέρα από τον κοροναϊό – 21 χιλιάδες νέα κρούσματα
Η Ρωσία θρηνεί άλλους 800 περίπου ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας της Covid-19.
Μπορεί το πρόγραμμα του εμβολιασμού στη Ρωσία, να έχει προχωρήσει όμως οι νεκροί από τον κοροναϊό παραμένουν σε υψηλά επίπεδα. Η χώρα κατέγραψε 797 θανάτους από την COVID-19 το 24ωρο που πέρασε και 21.000 νέα κρούσματα κοροναϊού. Από αυτά τα 1.852 εντοπίστηκαν στην πρωτεύουσα της Ρωσίας, Μόσχα.
Αιτία της νέας έξαρσης η μετάλλαξη Δέλτα
Η Ρωσία επλήγη αυτό το καλοκαίρι από ένα κύμα κρουσμάτων κοροναϊού το οποίο έφτασε στην κορύφωσή του τον Ιούλιο και το οποίο αποδίδεται από τις αρχές στο παραλλαγμένο στέλεχος Δέλτα του νέου κοροναϊού και την χαμηλή χρήση των παραγόμενων στην χώρα εμβολίων.
Στη Ρωσία έχουν εμβολιαστεί περισσότεροι από 43 εκατομμύρια άνθρωποι μέχρι στιγμής κατά της COVID-19 σε πληθυσμό άνω των 144 εκατομμυρίων, μετέδωσε χθες, Παρασκευή, το πρακτορείο RIA, επικαλούμενο στοιχεία του υπουργείου Υγείας.
- Σομαλιλάνδη: Δικαίωμα του Ισραήλ να την αναγνωρίσει, λένε οι ΗΠΑ στο ΣΑ το ΟΗΕ
- Τουρκία: Με δικαστική εντολή αποφυλακίστηκε ο δημοσιογράφος που κατηγορήθηκε για «απειλή» κατά του Ερντογάν
- Σομαλιλάνδη: Κατά της αναγνώρισής της η Ελλάδα στο ΣΑ του ΟΗΕ
- Ισραήλ: Δεκάδες μαχητικά παρήγγειλε η κυβέρνηση των ΗΠΑ στην Boeing για λογαριασμό της ισραηλινής αεροπορίας
- Παρά τις εντάσεις για τη Γροιλανδία, η Δανία θα αγοράσει στρατιωτικά αεροσκάφη από τις ΗΠΑ
- Ειρηνικός: 2 νεκροί σε νέο πλήγμα των ΗΠΑ κατά πλεούμενου σε διεθνή ύδατα
