Σκηνές χάους επικρατούν στο αεροδρόμιο της Καμπούλ, πρωτεύουσας του Αφγανιστάν, καθώς εκτατοντάδες αφγανοί πολίτες επιχειρούν να επιβιβαστούν στα αεροπλάνα και να εγκαταλείψουν τη χώρα, όπως καταγράφεται σε βίντεο που αναρτώνται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Εν μέσω πανικού

Χάος στο αεροδρόμιο της Καμπούλ: Εκατοντάδες θέλουν να φύγουν από το Αφγανιστάν εν μέσω πανικού. Ακούγονται πυροβολισμοί.

Εκατοντάδες οικογένειες χωρίς αποσκευές διακρίνονται στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Καμπούλ να προσπαθούν απεγνωσμένα να επιβιβαστούν σε αεροπλάνα και να φύγουν από το Αφγανιστάν.

Τρέχουν με φόβο

Ανθρωποι τρέχουν με φόβο προς το αεροδρόμιο της Καμπούλ για ασφάλεια, ενώ πολλοί θέλουν απεγνωσμένα να φύγουν στο εξωτερικό.

Αναγκάστηκαν να πυροβολήσουν

Οι αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις που εδρεύσουν στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Καμπούλ αναγκάστηκαν να πυροβολήσουν στον αέρα προκειμένου να ελέγξουν το πλήθος των Αφγανών που ελπίζουν να εγκαταλείψουν το Αφγανιστάν.

Χάος στο αεροδρόμιο της Καμπούλ στο Αφγανιστάν καθώς εκατοντάδες προσπαθούν να φύγουν από τη χώρα το συντομότερο δυνατό μετά την κατάληψή της από τους Ταλιμπάν!

«Δέχεται πυρά»

Αργά το βράδυ χθες Κυριακή, η αμερικανική πρεσβεία στην Καμπούλ είχε εκδώσει προειδοποίηση ασφαλείας, σημειώνοντας ότι η κατάσταση στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν αλλάζει γρήγορα, συμπεριλαμβανομένου του αεροδρομίου, όπου υπήρξαν αναφορές για πυροβολισμούς, καθώς τα αμερικανικά στρατεύματα βοηθούν στην απομάκρυνση αμερικανών διπλωματών και πολιτών.

«Υπάρχουν αναφορές ότι το αεροδρόμιο δέχεται πυρά, ως εκ τούτου δίνουμε οδηγίες στους αμερικανούς πολίτες να βρουν καταφύγιο εκεί όπου βρίσκονται», λόγω της κατάστασης έκτακτης ανάγκης, ανακοίνωσε η πρεσβεία.