Ηράκλειο – Συνελήφθη πλοίαρχος για μεταφορά υπεράριθμων επιβατών
Μετά από καταμέτρηση των επιβατών του «POWER JET», συνελήφθη ο πλοίαρχος του συγκεκριμένου πλοίου στο Ηράκλειο.
Με υπεράριθμους επιβάτες εντοπίστηκε το πλοίο «POWER JET» στο Ηράκλειο, με αποτέλεσμα ο πλοίαρχός του να συλληφθεί από τις αρμόδιες Αρχές. Πιο συγκεκριμένα, ο πλοίαρχος συνελήφθη απογευματινές ώρες χθες Τρίτη. Το Ε/Γ-Ο/Γ-Τ/Χ «POWER JET», σημαίας Κύπρου, έμεινε στον λιμένα Ηρακλείου διότι μετά από καταμέτρηση επιβατών στο πλοίο, το οποίο προερχόταν από τον λιμένα της Θήρας, διαπιστώθηκε ότι έφερε υπεράριθμους επιβάτες.
Δεν ακολουθήθηκε το πρωτόκολλο για τον κοροναϊό
Σύμφωνα με το cretalive.gr, συνολικά καταμετρήθηκαν 1210 επιβάτες αντί του μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού των 1202, ενώ η μεταφορική ικανότητα του πλοίου έπρεπε να περιοριστεί στο 80% δηλαδή σε 962 επιβάτες, σύμφωνα με τα έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κοροναϊού.
Διενεργείται προανάκριση από το Κεντρικό Λιμεναρχείο στο Ηράκλειο, ενώ κινήθηκε η διαδικασία επιβολής προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.
- Μεγάλη Βρετανία: Ο Κιρ Στάρμερ καλεί τον Ρόμαν Αμπράμοβιτς να «πληρώσει άμεσα» ή να πάει στο δικαστήριο
- Μεξικό: Δεκατρείς νεκροί και 98 τραυματίες από τον εκτροχιασμό τρένου
- Σομαλιλάνδη: Οποιαδήποτε παρουσία του Ισραήλ θα θεωρηθεί στόχος, προειδοποιούν οι Χούθι
- Ισημερινός: Ενοπλοι σκότωσαν έξι ανθρώπους σε πλαζ, ανάμεσά τους κορίτσι 2 ετών
- Κόσοβο: Νίκη Κούρτι στις βουλευτικές εκλογές – Μεγάλες πιθανότητες σχηματισμού κυβέρνησης
- Στα «ΝΕΑ» της Δευτέρας: Νεύρα στο Αιγαίο

