Έτοιμος για το αυριανό 6ο παιχνίδι των τελικών φαίνεται πως είναι ο Μάικ Μπουντενχόλζερ, στην συνέντευξη που παραχώρησε πριν τον μεγάλο αγώνα. Ο coach των Μπακς τόνισε την σημαντική βελτίωση του Γιάννη στο ηγετικό κομμάτι, βλέποντας τον να ωριμάζει παιχνίδι με παιχνίδι. Παράλληλα δεν έδωσε κάποια ενημέρωση σχετικά με την περίπτωση του Θανάση Αντετοκούνμπο, που μπήκε στο πρωτόκολλο κορονοϊού πριν το Game 5 στο Φοίνιξ.
Αναλυτικά όσα είπε ο coach Bud:
«Έχουμε ένα ώριμο και έξυπνο ρόστερ, ξέρουν ότι πρέπει να είναι συγκεντρωμένοι γι’ αυτές τις στιγμές και γι’ αυτές τις ευκαιρίες. Δεν τους ενδιαφέρει το σκορ σε κάθε σειρά, έτσι χτίστηκε αυτή η ομάδα και έτσι θα συνεχίσει να κάνει. Μας ενδιαφέρει μόνο να κερδίσουμε, όλοι θέλουμε να έχουμε την καλύτερη ευκαιρία. Οι παίκτες μου σιχαίνονται να βλέπουν τον αντίπαλο να σκοράρει, ψάχνουν μόνο τρόπους για να κερδίσουν. Συζητήσαμε και η εκτέλεση του Χόλιντεϊ, του Τάκερ, του Μίντλετον μας βοήθησε σημαντικά. Όλοι παίζουν καλά. Ο Κόνατον είναι πειθαρχημένος, προετοιμάζεται σωστά, έχει χτίσει το παιχνίδι του τα τελευταία δύο χρόνια και γι’ αυτό είναι έτοιμος γι’ αυτές τις στιγμές.
Ο Γιάννης είναι ηγέτης και ωριμάζει και σε αυτό. Καταλαβαίνει πόσο σημαντικός είναι, πόσο δυνατός είναι, βοηθάει, διδάσκει και κάποιες φορές κάνει πράγματα που πιστεύεις ότι πληγώνουν τον άλλο, όμως όταν καταλαβαίνεις περισσότερα, μπορείς να επικοινωνήσεις και καλύτερα.
Είμαστε προετοιμασμένοι σωματικά και πνευματικά, το ταξίδι του καθενός για να φτάσουμε εδώ είναι διαφορετικό. Θέλουμε να παίζουμε καλό μπάσκετ και να έχουμε καλή εκτέλεση. Δεν έχω κάποια εξέλιξη με την περίπτωση του Θανάση Αντετοκούνμπο, στις βόλτες μου έχω ακουστικά, δεν μιλάω με τον κόσμο, προσπαθώ να ακούω μουσική και να ξεφεύγω λιγάκι. Μου κάνει καλό, θα πάρω τις βόλτες μου σήμερα και αύριο. Δεν ξέρω και πολλά από μουσική για να σας πω περισσότερα».
Μπορεί τα New Year's resolutions να μοιάζουν λίγο αστεία, αλλά αν είναι να μπούμε σε αυτό το «παιχνίδι» ας το κάνουμε σωστά. Τα μυστικά για να πετύχουμε τους στόχους μας.
Ο Ολυμπιακός πέτυχε σημαντική επί του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ και ο κόσμος των Πειραιωτών βρέθηκε στο ΣΕΦ και αποθέωσε τον Μπαρτζώκα, τους παίκτες του, αλλά και τον Γ. Αγγελόπουλο που τους υποδέχθηκε.
Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ με 21 πόντους (4/5διπ., 3/8τριπ., 4/4β.), 4ριμπ., 3ασ., 1κλ. και 23 στην αξιολόγηση, ήταν καταλυτικός για τον Ολυμπιακό σε ένα ακόμη ντέρμπι κόντρα στον Παναθηναϊκό.
Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 10 πόντους και 9 ριμπάουντ, όντας το «κλειδί» του Ολυμπιακού, όπως «μαρτυρά» και η επίδοσή του στο ranking της Euroleague.