Κύπρος: Εκδηλώσεις μνήμης για τη θλιβερή επέτειο του πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου 1974
Στις 12:30 ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα παραστεί στο τρισάγιο για τους μαχητές της Αντίστασης και τους πεσόντες κατά την τουρκική εισβολή, στο Μνημείο Δημοκρατίας, στο Πάρκο του Προεδρικού Μεγάρου
Σαράντα επτά χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από το πραξικόπημα που έγινε κατά της δημοκρατικά εκλεγμένης κυβέρνησης της Κύπρου, με σκοπό την ανατροπή του τότε Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Αρχιεπισκόπου Μακάριου Γ’, και την επίτευξη της ένωσης με την Ελλάδα.
Παρουσία του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, πραγματοποιήθηκε στις 8 το πρωί το ετήσιο εθνικό μνημόσυνο των πεσόντων κατά το πραξικόπημα, στο ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στη Λευκωσία.
Στις 11:00, επίσης παρουσία του ΠτΔ, θα πραγματοποιηθεί επετειακή συνεδρίαση της Βουλής των Αντιπροσώπων, στο Συνεδριακό Κέντρο «Φιλοξενία».
Στις 12:30 ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα παραστεί στο τρισάγιο για τους μαχητές της Αντίστασης και τους πεσόντες κατά την τουρκική εισβολή, στο Μνημείο Δημοκρατίας, στο Πάρκο του Προεδρικού Μεγάρου.
Μετά τη θερμή ανταπόκριση του κοινού από την πρώτη παρουσίαση στο Θέατρο Γκλόρια την άνοιξη του 2024, η παράσταση «Αλιγάτορες» επέστρεψε πιο επίκαιρη από ποτέ και μπαίνει στις τελευταίες παραστάσεις.
Το «Toxic» είναι μια παρτίδα σκάκι κεκλεισμένων των θυρών με μοναδικό στόχο την επιβίωση, μια κλειστοφοβική εμπειρία που ανατρέπει τα πάντα, μέχρι το τελευταίο λεπτό.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας