
Καπραβέλος: Ένα εκατ. ανεμβολίαστοι εκτεθειμένοι στην μετάλλαξη Δέλτα
Η επιτάχυνση των εμβολιασμών είναι επιτακτική ανάγκη για να μην δημιουργηθούν μεταλλάξεις που θα επιτεθούν σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους, δήλωσε ο κ. Καπραβέλος
Σοβαρό κίνδυνο να εκτεθούν στη μετάλλαξη «Δέλτα» αντιμετωπίζουν ένα εκατομμύριο ανεβολίαστοι άνω των 50 ετών, σύμφωνα με τον Νίκο Καπραβέλο.
Ο διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου υποστήριξε ότι τα μαθηματικά μοντέλα δεν διαψεύστηκαν ποτέ. Παράλληλα έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τους ανθρώπους που είναι άνω των 50 ετών και δεν έχουν κάνει ακόμα το εμβόλιο. Τόνισε ότι είναι άμεσα εκτεθειμένοι στη μετάλλαξη «Δέλτα».
Η επιτάχυνση των εμβολιασμών είναι επιτακτική ανάγκη για να μην δημιουργηθούν μεταλλάξεις που θα επιτεθούν σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους, δήλωσε ο κ. Καπραβέλος μιλώντας στην ΕΡΤ.
«Βλέπω φόβο και ανησυχία, δεν βλέπω κίνημα», σχολίασε αναφορικά με τις χθεσινές διαμαρτυρίες κατά του εμβολιασμού και τόνισε: «Δεν μπορώ να δεχτώ την όποια αντίδραση σε κανόνα που προστατεύει την ανθρώπινη ζωή. Εμείς οι υγειονομικοί πρέπει να συμβάλλουμε με την πειθώ μας ότι μοιράζονται όπλα για προστασία της δημόσιας υγείας».
Ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς κι ενώ άνοιξε η πλατφόρμα ραντεβού για εφήβους 15 – 17 ετών ο κ. Καπραβέλος επεσήμανε ότι θα ήταν ανεπίτρεπτο να συνεχίσουμε να κλείνουμε σχολεία και να έχουμε εκπαιδευτικούς που δεν είναι εμβολιασμένοι. «Πρέπει και οι ίδιοι να σκεφτούν ότι σε χώρο συνάθροισης η καθολικότητα του εμβολιασμού απαιτείται ως ενέργεια για το μέλλον της Ελλάδας», ανέφερε.
- Πανδαισία: Όλα τα γκολ από τις ρεβάνς της προημιτελικής φάσης του Champions League (vids)
- Γιορτή σήμερα 16 Απριλίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Τα ζευγάρια στα ημιτελικά του Champions League
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 16.04.2026]
- Μπάγερν – Ρεάλ Μαδρίτης 4-3: Επική πρόκριση των Βαυαρών με γκολάρες στο 89′ και το 94′ (vid)
- Άρσεναλ-Σπόρτινγκ 0-0: Με κακή εικόνα οι «κανονιέρηδες» προκρίθηκαν στα ημιτελικά


