Απέναντι στις ρατσιστικές επιθέσεις που δέχονται οι ποδοσφαιριστές της Εθνικής Αγγλίας Μάρκους Ράσφορντ, Μπουκαγιό Σάκα και Τζέιντον Σάντσο, πραγματοποιήθηκε δυναμική αντιρατσιστική πορεία στο Μάντεστερ.

Εκατοντάδες διαδηλωτές κρατώντας πλακάτ του κινήματος Black Lives Matter συγκεντρώθηκαν στο σημείο της τοιχογραφίας με το πρόσωπο του Μάρκους Ράσφορντ, μετά τον βανδαλισμό της, εκδηλώνοντας τη συμπαράστασή τους στον ποδοσφαιριστή και στέλνοντας ηχηρό μήνυμα κατά του ρατσισμού.

H Κάρεν Ρέισμαν, 61 ετών, ανέφερε για αυτούς που εξαπολύουν τη ρατσιστική επίθεση:

«Όλοι γνωρίζουμε ότι αυτοί οι άνθρωποι σκέφτονται ότι αν κερδίσουν είναι  Άγγλοι, αν χάσουν είναι μαύροι»

Η Felicite Sora, 35 ετών, πήγε στη διαδήλωση με τον 5χρονο γιο της Ρούμπεν. Η ίδια εργαζόμενη στο Εθνικό Σύστημα Υγείας της Βρετανίας, μετακόμισε πριν έξι χρόνια στο Μάντσεστερ από το Παρίσι, ανέφερε ότι έχει δει το ίδιο μίσος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, απέναντι στον μαύρο ποδοσφαιριστή Κίλιαν Εμπαπέ όταν έχασε το πέναλτι για τη Γαλλία.

«Είναι σημαντικό να υποστηρίξουμε αυτούς τους νέους είναι σημαντικό ο γιος μου να καταλάβει ότι είναι ένας όμορφος νεαρός άνδρας, ό, τι κι αν συμβεί, όπως ο Rashford και ο Sancho και ο Saka», επεσήμανε.

Ο ποδοσφαιριστής με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό, ανέφερε ότι «δεν έχει λόγια για τη συγκέντρωση συμπαράστασης», ευχαρίστησε τους διαδηλωτές και υποσχέθηκε ότι θα γυρίσει πιο δυνατός.