Μαρμελάδα καρπούζι: Εύκολη και πρωτότυπη
Για εκείνα τα καλοκαιρινά πρωινά στην αυλή με καφέ και φρέσκο ψωμί...
Το καρπούζι είναι ο βασιλιάς των καλοκαιρινών φρούτων. Έξτρα ενυδατικό, αγαπημένο μικρών και μεγάλων, με τα κουκούτσια του να αποτελούν έναν απρόσμενο διατροφικό θησαυρό!
To κόκκινο φρούτο του καλοκαιριού, λοιπόν, μετατρέπεται κάλλιστα στην πιο χορταστική μαρμελάδα, ιδανική για τα θερινά πρωινά πάνω σε ψωμί ή φρυγανιά, αλλά τέλεια και για χρήση μέσα σε χειροποίητα, σπιτικά cocktails.
Υλικά
1 μικρό καρπούζι, καλά καθαρισμένο, χωρίς κουκούτσια
4 φλιτζάνια ζάχαρη
Χυμός 1/2 λεμονιού
2-3 γαρύφαλλα
1 κλωνάρι βανίλια
20 γρ. πηκτίνη
Υπέροχη ιδέα και για δώρο επίσκεψης!
Εκτέλεση
Κρατάμε μόνο τη σάρκα του καρπουζιού
Σε ένα μπλέντερ, προσθέτουε σε κυβάκια τη σάρκα του καρπουζιού και δημιουργούμε έναν ομοιόμορφο πουρέ
Σε μία μεγάλη κατσαρόλα, αναμειγνύουμε τον πουρέ καρπουζιού και τη ζάχαρη
Ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα, μέχρι να δέσει το μείγμα και προσέχοντας να μην μείνει στον πάτο η μαρμελάδα.
Προσθέτουμε σταδιακά τον χυμό λεμονιού, τα γαρύφαλλα και το κλωναράκι βανίλια.
Προσθέτουμε την πηκτίνη και βράζουμε για ακόμα 5 λεπτά.
Μεταφέρουμε την μαρμελάδα σε καλά αποστειρωμένα βαζάκια και από εκεί στο ντουλάπι μας ή στο ψυγείο για να είναι πιο δροσερή.
- Νομικό μέτωπο από Costco, Revlon και Kawasaki κατά των δασμών Τραμπ
- Μάλι: Νέα επίθεση τζιχαντιστών εναντίον οχηματοπομπής που μετέφερε καύσιμα [Βίντεο]
- Συνομιλία Ερντογάν με Μαδούρο για την έκρυθμη κατάσταση ανάμεσα στην Βενεζουέλα και τις ΗΠΑ
- Ο CEO της Magnum συμμαχεί με τον Κένεντι για μια «πιο υγιή Αμερική»
- Τουλάχιστον 23 νεκροί εξαιτίας πυρκαγιάς σε νυχτερινό κέντρο στην Ινδία στο κρατίδιο της Γκόα [βίντεο]
- Νέες απαγωγές στη Νιγηρία – Κακοποιοί απήγαγαν χωρικούς και ζητούν λύτρα
